Reactie KNHB naar aanleiding van het coronavirus

In verband met het coronavirus heeft ook de KNHB enkele vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. Op dit moment is er echter geen reden om maatregelen te treffen of wedstrijden/evenementen af te gelasten, stelt de hockeybond in een verklaring.

De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. De bond raadt hockeyers en hockeyfans wel aan extra te letten op de basishygiëne en verwijst naar het advies van het RIVM:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes

4 Reacties

 1. Mark Bouwman

  Je mag toch hopen dat deze corona paniekgolf vóór de Olympische Spelen terug in de fles is....🙄😷

 2. rancoburgzorg

  Tokio zal geen probleem zijn. Aziatische landen weten wat doorpakken is en nemen geen halve maatregelen. De grote vraag is vooral of zij over een paar maanden nog wel reizigers uit Europese landen gaan accepteren.

 3. jordi

  Moeten ze ook niet iets zeggen over bidons? Zo veel team delen bidons, zeker in de breete teams.

 4. vostammer

  KNHB laat zich adviseren door het RIVM. Oei! De RIVM beweerde eind januari nog in een persbericht dat de kans op het Coronavirus nihil was omdat Nederland geen directe vluchten met Wuhan had.


Wat vind jij? Praat mee...