Regenboog-aanvoerdersbanden na coming-out day: ‘Winst te boeken’

Vandaag is het wereldwijd Coming-out day: een dag waarop aandacht wordt besteed aan het moment dat LHBT’s uitkomen voor hun seksuele geaardheid. Ook in de Hoofdklasse is er aandacht voor deze dag. Komende speelronde zullen zowel in de Hoofdklasse Heren als in de Hoofdklasse Dames alle aanvoerders met regenboog-aanvoerdersbanden spelen. Een aantal reacties van de aanvoerders. 

Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC)

Mink van der Weerden (Oranje-Rood)

Jeroen Hertzberger (Rotterdam)

Marloes Keetels (Den Bosch)

 

De KNHB lanceerde onlangs de campagne ‘Hockey voor Iedereen’, waarbinnen ook aandacht is voor homoseksualiteit in de sport. Onder andere hockeycoach en voormalig talent Pepijn Keppel vertelde voor de campagne zijn boeiende verhaal in onderstaande video.

Dat het met homo-acceptatie in het hockey nog lang niet altijd goed zit, bleek uit onze serie ‘hockeyhomo’s’. Echter waren er ook een hele hoop positieve verhalen en initiatieven. Lees ze nog eens terug!


1 Reactie

  1. vostammer

    Goede tekst van Hertzberger. Ik zie genoeg homo's in de hockeysport. Ik zie daar verder ook geen enkel probleem. Mooi laten zo. Het meest opvallende aan de hockeysport is eerder dat het (op een paar clubs na) een bijna volledig WITTE sport is. In een multiraciaal land, blijft dat een kolderiek gezicht. Laat degenen die nu staan te popelen een homobandje te dragen, zich liever daar eens voor inzetten. Of zijn we dan ineens bang dat er andere kinderen weg blijven?


Wat vind jij? Praat mee...