Social verkiezing: Leerdam heeft beste socialmedia-account

Leerdam Heren 1 heeft het tofste socialmedia-account van het jaar, hebben de lezers van hockey.nl besloten. Daarmee heeft de ploeg gewonnen van Leonidas Dames 1, Olympia Heren 1, IJsseloever Heren 4, Push Heren 2, Ede Jong Dames 3, HGC JC2, Druten Dames 2, Delta Venlo Jong Dames 1 en Gemert Jong Heren 1.

hockey.nl was de afgelopen weken op zoek naar het tofste socialmedia-account. Bijna zeventig ploegen gaven zich op voor de verkiezing: van jeugdteams, tot veteranen, van YouTube-accounts tot Instagram. De redactie maakte een shortlist van de tien tofste accounts.

Door middel van een poll bepaalden de lezers van hockey.nl het tofste socialmedia-account van Nederland. Met bijna dertig procent van de stemmen werd de Facebookpagina van Leerdam winnaar van de verkiezing.

Leerdam had veel over voor de winst

Hockeyclub Leerdam is 43 jaar geleden opgericht en telt inmiddels zo’n 250 leden. De vereniging koestert sinds dit seizoen eindelijk weer een mannelijk eerste vaandelteam. De afgelopen twintig jaar kreeg de club geen Heren 1 op de been. Het vaandelteam zal nog even aan moeten blijven, willen ze dit in stand houden. Door het ontbreken van jongens tussen de 14 en 18 jaar op de club, is de eerstvolgende jongensploeg namelijk C1.

Ondanks dat de ploeg de kleinste vereniging heeft, werd iedereen aangezet om te stemmen. Zo werden er filmpjes opgenomen met oud-internationals Naomi van As en Ellen Hoog en werden er AirPods verloot onder de stemmers.

Quarantaine TV

De ploeg wordt vooral geroemd om hun ‘quarantaine tv’. Een wekelijkse online show waarin telkens een speler uit de selectie opgezocht werd. Daarin werd gevraagd hoe het met hem ging, hoe hij fit bleef, maar werd er ook een kijkje genomen in de voorraadkast. Hoe zat het met het hamsteren en hoeveel WC-rollen waren er te vinden?


Wat vind jij? Praat mee...