Speeldagen topcompetities bekend: HK begint pas eind september

De competitieleiding van de KNHB heeft de speeldata voor de Tulp Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse, Eerste Klasse en de Silver Cup bekendgemaakt. Opvallend: de Tulp Hoofdklasse beginnen pas eind september.

Inderdaad, dat is later dan we gewend zijn. In het weekend van 23 en 24 september begint de bal te rollen voor de teams in de hoogste competities. Dit gebeurt om verzoek van de clubs, zo meldt de bond. De verenigingen die bij de Hoofdklasse betrokken zijn, hebben hierom gevraagd omdat eind augustus (18-27 augustus) nog het EK in Mönchengladbach wordt gehouden.

Net als in het lopende seizoen, wordt er ook volgend hockeyjaar op zaterdag en zondag gespeeld in de Hoofdklasse. De heren spelen de laatste ronde voor de winter in het weekend van 25 en 26 november, de dames stoppen een week eerder. Op 9 en 10 maart worden de competities hervat. De play-offs worden tussen 18 en 26 mei afgewerkt, de play-outs vinden vanaf 29 mei tot 2 juni plaats.

Overige competities

De Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse beginnen op 10 september. In die week begint ook het nieuwe seizoen van de Silver Cup. De wedstrijdkalender voor alle andere competities voor senioren, veteranen en (jongste) jeugd was al eerder naar buiten gebracht. De data van de Gold Cup worden, wegens de drukke nationale en internationale kalender, op een later moment gepubliceerd.

Hier vind je alle speeldagenkalenders voor seizoen 2023-2024 voor de Bondscompetitie en Districtscompetities


Wat vind jij? Praat mee...