Battlestrijd: Anne Veenendaal versus Sari van Veenendaal

De Oranjeleeuwinnen pakten zondag in de finale van het WK voetbal een zilveren medaille. Tegenstander Amerika was met 2-0 te sterk. Geen schande: sinds het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal werd ingevoerd in 1991, eindigden de Verenigde Staten altijd op het podium. Een hoofdrol was er dit toernooi voor keepster Sari van Veenendaal, die ook in de finale Nederland lang in de wedstrijd hield met prachtige reddingen.

Ook de Oranje hockeydames hebben een Veenendaal op goal, Anne Veenendaal. In 2018 brachten we beide naamgenoten samen voor een verhitte en heerlijke keepersstrijd. Nu, een dag nadat Sari in Frankrijk verkozen werd tot beste keepster van het WK, is het een mooi moment om de Veenendaal vs Van Veendaal-clash nog eens te bekijken.