Tien clubs nog zonder nederlaag in dit hockeyseizoen

Nu de winterkou ons land definitief heeft verlaten, kan er dit weekend weer op alle velden gehockeyd worden. In de bovenste vier klassen van het seniorenhockey zijn er dit seizoen in totaal tien teams die proberen hun ongeslagen status intact te houden.

Van alle 132 damesteams in de Hoofdklasse, Overgangsklasse, Eerste Klasse en Tweede Klasse heeft Den Bosch verreweg de beste cijfers. De ploeg van Raoul Ehren leed namelijk nog geen puntenverlies en is met elf overwinningen op rij de trotse koploper in de Hoofklasse Dames. In de Overgangsklasse B heeft Were Di, derde op de ranglijst, als enige nog niet verloren (acht zeges, vier gelijke spelen).

Van de 48 clubs in de vier Eerste Klassen zijn de dames van Eindhoven na dertien speelronden nog ongeslagen (W10, G3), terwijl één etage lager de dames van IJsseloever nog geen enkel duel als verliezers van het veld zijn gestapt (W8, G3).

100% score Ring Pass Delft

Bij de Heren zijn Kampong en Bloemendaal op het hoogste niveau nog ongenaakbaar. De nummers één en twee in de Hoofdklasse wonnen dit seizoen respectievelijk negen en acht wedstrijden en speelden de rest gelijk (drie en vier keer). Ring Pass Delft heeft in de Eerste Klasse B een puike balans met twaalf overwinningen na evenzovele speelronden.

In de Eerste Klasse C presteert Venlo uitstekend met twaalf zeges en één gelijkspel na dertien speelronden. De Limburgers voeren logischerwijs de ranglijst aan en hebben al tien punten voorsprong op naaste belager Helmond.

Unieke balans IJsseloever D1 en H1

Net als de dames van IJsseloever heeft ook het eerste herenteam van die club nog niet verloren dit seizoen. In de Eerste Klasse D gaan ze aan kop na negen zeges en drie gelijke spelen. De club uit IJsselstein is de enige in de vier hoogste klassen van het seniorenhockey waarbij zowel het eerste dames- als herenteam tot nu toe onoverwinnelijk is gebleken. Als tiende en laatste club is QZ uit Nijmegen dit seizoen nog ongeslagen (W8, G3). De ploeg komt uit in de Tweede Klasse C.

Twee clubs nog zonder enkel punt

Van de 264 clubs in de hoogste vier divisies van het seniorenhockey hebben tien clubs dit seizoen nog geen duel kunnen winnen: vier herenteams en zes damesteams. Van die clubs hebben er twee zelfs nog geen enkel puntje behaald tot nu toe. Bij de dames heeft Dopie D1 (Tweede Klasse) de slechtste balans met elf nederlagen op rij. Bij de heren zoekt Strawberries nog naar het eerste succesje na dertien opeenvolgende nederlagen.

 


3 Reacties

 1. bcuckow

  Zijn jullie echt zo lui om de andere 2 klasses van de bonds competitie niet mee te nemen?

  1. wesselverhoeff

   Dat interesseert toch (n)iemand..!🤣🤣🤣

  2. Ramon Min

   We hebben ons voor nu beperkt tot de hoogste vier klassen, maar uiteraard houden we de rest ook in de gaten. Daarover zullen we de komende tijd ook zeker berichten.


Wat vind jij? Praat mee...