Top 10 foto’s EK – Willem Vernes

Het Europees kampioenschap zit erop. De Oranje Dames schitterden in de finale, terwijl de Heren genoegen moesten nemen met een bronzen plak. Onze fotograaf Willem Vernes zette – in willekeurige volgorde – zijn tien mooiste, opvallendste foto’s van het afgelopen EK op een rij, met een persoonlijke toelichting. 

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dit was niet het toernooi van Jeroen Hertzberger, die hard werkte, maar weinig geluk had.

Foto: Willem Vernes

 Flying Emmanuel Stockbroekx. De Red Lions waren niet te stoppen dit toernooi en werden de terechte kampioen. Deze actie maakt goed duidelijk met wat voor passie hij dit toernooi speelde.

Foto: Willem Vernes

Een bijzonder moment voor scheidsrechter Coen van Bunge. Hij schudt hier de hand van koning Filip van België. De koning bracht een bezoek aan de wedstrijd Engeland – België.

Foto: Willem Vernes

Coach Alexander Cox degradeert met zijn Ierland. Vertwijfeld en vol ongeloof grijpt hij naar zijn hoofd.

Foto: Willem Vernes

Tijdens het EuroParaHockey Championship werd er ook volop gestreden om de prijzen. Prachtig om te zien, hoe deze sporters met een beperking genieten van de hockeysport en volledig uit hun dak gaan bij het vieren van een eerste plaats.

Foto: Willem Vernes

Mirco (Circle Killer) Pruijser was weer op dreef tegen Duitsland. Geef hem geen ruimte in de cirkel want dan ben je gezien als tegenstander.

Foto: Willem Vernes

Keeper Vincent Vanasch gaat uit zijn dak als kersverse Europees kampioen. Hij werd ook uitverkozen tot beste keeper van het toernooi.

Foto: Willem Vernes

Caia van Maasakker doet waar ze goed in is. Goals maken uit een strafcorner. Na een stroeve start is de vreugde des te intenser als het ineens begint te lopen. Ze werd ook verkozen tot topschutter van het toernooi samen met Lidewij Welten. 

Foto: Willem Vernes

Daar waar het mis ging voor de heren van Nederland. Pau Quemada scoort uit een strafcorner. Sam van der Ven is geklopt. Hij zou nog twee keer scoren uit een strafcorner en daarmee Nederland uitschakelen voor de finale.

Foto: Willem Vernes

Het toernooi in België trok alleen volle tribunes bij het optreden van de mannen. 

Foto: Willem Vernes


12 Reacties

 1. bbos0511

  10 prachtige foto's, waarvan maar één van de dames... Dat geeft maar weer aan hoe serieus ze genomen worden.

  1. willem1710

   Dat is toeval. Zeker geen bewuste keuze. De dames zijn door hun successen in Nederland populairder dan de mannen. Hoezo niet serieus genomen!!

  2. jochenvanwestendorp

   Rare reactie. Bij de top10 foto's van Koen Suyk zijn 7 vd 10 foto's van een dame of een damesteam. Daar zie ik toch ook geen reactie dat de mannen onderbelicht zijn?

  3. koensuyk

   Mooie serie Willem. Blijft moeilijk om een een keus te maken ! Topper!

 2. marc-perquin

  Mooie foto’s Willem. De emoties van Vincent Vanasch zijn prachtig weergegeven!

 3. lynnBosman

  Mooie foto's!

 4. robvisser

  De foto van Hertzberger is ook mooi. 'Waarom lukt het nu niet', lijkt hij uit te roepen. Hij werkte hard, maar was niet goed genoeg dit toernooi. Overigens eens met @bbos0511, het lijkt wel een mannentoernooi.

 5. martineafrikainfo-com

  Prachtfoto’s! Niet alleen de dames, ook de TeamNL staff lijkt onderbelicht. Maar: het zijn er natuurlijk ‘slechts’ tien. Dank voor de selectie, Willem!

 6. harald-van-horn

  Echt mooie foto's weer. Dank voor het delen!

 7. ilona-hendriks

  prachtige platen 🙏🏻 - Rogier Balk zou een mooie aanvulling zijn.

 8. ilona-hendriks

  prachtige platen 🙏🏻 - Rogier Balk zou een mooie aanvulling zijn, met ook veel dames foto's


Wat vind jij? Praat mee...