Top 11 populairste Instagramposts van 2017

Sinds afgelopen maandag telt hockey.nl af met de leukste toplijstjes van 2017. Vandaag zetten we de elf meest bekeken Instagramposts van het afgelopen jaar op een rijtje. Met hoofdrollen voor Naomi van As, Ellen Hoog, Yibbi Jansen en Xan de Waard.

11.  Jong Oranje Dames Europees kampioen

De Europese titel van Jong Oranje Dames was één van de vele Oranje-hoogtepunten van 2017. De Instagrampost na de winst in de finale tegen België (6-0) werd bijna 40.000 keer bekeken en leverde 2.874 likes op.

View this post on Instagram

JONG ORANJE DAMES IS EUROPEES KAMPIOEN! #EHJC2017

A post shared by hockey.nl (@hockeynl) on

10.  Blauw oog De Waard

Xan de Waard is zeer populair bij de meest fanatieke hockeyvolgers. Logisch dat ze met 41.120 weergaven een prominente plek heeft in de lijst van meest populaire Instagramposts. Daar kan zelfs een blauw oog – opgelopen bij de 10-0 monsterzege op Tsjechië tijdens het EK in eigen land – helemaal niets aan veranderen.

View this post on Instagram

EK-DAG 5 IN FOTO'S #ehc2017

A post shared by hockey.nl (@hockeynl) on

9.  Prachtige redding Harte

Doelman David Harte speelde een hoofdrol in het landskampioenschap van Kampong afgelopen seizoen. In de video van de onderstaande post (42.145 weergaven) verricht hij een geweldige en beslissende redding in de eerste finalewedstrijd tegen Rotterdam.

8.  Overgangsklasse populair

Bij hockey.nl volgen we de ploegen in de Hoofdklasse op de voet, maar hebben we uiteraard ook aandacht voor de ontwikkelingen in de Overgangsklasse. Deze fraaie actiefoto van fotograaf Nico Hortensius tijdens het duel tussen de dames van HBS en Ring Pass was goed voor liefst 42.240 weergaven.

7.  De sterren van de toekomst

Met bijna 44 duizend weergaven werd de post met de verrichtingen van Nederlands Meisjes B tijdens het vierlandentoernooi in het Duitse Mannheim gretig bekeken. Zo blijkt maar weer dat niet alleen het succes van de Oranje Heren en Dames tot de verbeelding spreekt.

6.  Masterclass van De Wijn 

Sander de Wijn werd aan het eind van het seizoen 2016-17 door de bezoekers van onze site en de volgers op onze social media-kanalen verkozen tot Beste Speler in de Hoofdklasse. De verdediger van Kampong verkeerde in bloedvorm tijdens de succesvolle titeljacht van de club uit Utrecht. Onderstaande video was met 46.750 weergaven de meest succesvolle post die gerelateerd was aan de Hoofdklasse Heren.

5.  Tattoo of blauwe plekken? 

Dit DonderdagDilemma was de populairste van 2017. Ruim 56 duizend keer dachten jullie na over deze lastige keuze: een tattoo van je eigen club op je arm of blauwe plekken die nooit meer weggaan?

4.  ‘Paniek’ in de Oranje-bus

Tijdens de halvefinaleronde van de HWL in Brussel werd de flexibiliteit van de Oranje Dames op de proef gesteld. De technische staf zette tijdens een busrit een gevalletje ‘pech onderweg’ in scène om te kijken hoe de internationals zouden reageren. De post was goed voor ruim 67 duizend weergaven.

3.  De laatste van Naomi

De aankondiging van het naderende afscheid van Naomi van As bleef niet onopgemerkt. De sterspeler van Laren en het Nederlands elftal miste met haar club de play-offs om de landstitel, zodat zondag 7 mei werd bijgeschreven als de dag waarop Bami haar allerlaatste hockeywedstrijd speelde. Goed voor 67.460 weergaven.

2.  Yibbi Jansen on fire

Yibbi Jansen was dit kalenderjaar met 21 doelpunten de meest trefzekere speelster in de Hoofdklasse Dames. Vooral in het eerste deel van 2017 was de strafcornerspecialist van Oranje-Rood niet te stoppen. Een compilatie van enkele rake schoten van Jansen werd ruim 72 duizend keer bekeken!

1.  Steen, papier, schaar!

Geen gebruikelijke toss tijdens Laren-Amsterdam van 7 mei, maar gewoon een spelletje steen, papier, schaar om te bepalen wie de bal mag uitnemen. Uiterst origineel natuurlijk, en een regelrechte hit op social media wanneer uitgerekend de twee populairste speelsters van de laatste jaren het uitvoeren!


Wat vind jij? Praat mee...