Top 5: De best gelezen nieuwsberichten van 2019

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2019 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Deze keer kijken we naar de vijf best gelezen nieuwsberichten op hockey.nl in 2019. 

‘SCHC stunt in Rotterdam met landstitel in laatste seconde’

De zaaltitel van SCHC is het best bekeken bericht van 2019. Het bericht werd bijna 56.000 keer gelezen. In het bericht zelf was ook de wedstrijd live te volgen via de live-stream.

Minder dan een halve minuut was er te spelen toen Amsterdam met een 2-1 voorsprong historie zou schrijven met de vijfde landstitel op rij. De enthousiaste struikrovers van SCHC beslisten anders. Als een dief in de nacht grepen zij de bokaal uit de handen van de verbouwereerde Amsterdamse hockeyers. Lees het artikel hier verder.

De liveblogs: ‘Apathisch Oranje blameert zich tegen verrassende Pakistanen’

Liveblogs deden het in 2019 goed op onze site. Via het blog hield hockey.nl de lezer van minuut tot minuut op de hoogte van topwedstrijden. Zo ook van de olympische kwalificatiewedstrijd van de Oranje Heren tegen Pakistan. Het artikel werd 33946 keer gelezen.

Nederland-Pakistan was vooraf de wedstrijd die Oranje alleen maar kon verliezen, als grote favoriet. Dat een matig Oranje in het ‘Wonder van het Wagener’ gelijkspeelde tegen de sluwe Pakistanen kan in de boeken als een van de grootste verrassingen in het moderne hockey. Nederland heeft zondag nog zestig minuten om de vorm te vinden, anders is de olympische droom voor het eerst sinds 1932 voorbij. Lees het artikel hier verder.

Olympische kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Pakistan. Foto: Koen Suyk

‘Billy Bakker na 8-2 afstraffing: ‘Dit nog nooit meegemaakt’

Ai, de afstraffing van Amsterdam tegen HGC werd door jullie lezers gewaardeerd: bijna 20.000 volgers lazen dit artikel. Een crisis in Amsterdam, waarna coach Graham Reid ontslagen. Assistent Jan Jorn van ’t Land volgde Reid op en bereikte alsnog de play-offs.

De druk stond er vol op bij Amsterdam, dat met een achterstand van drie punten op de top vier thuis moest zien te winnen van HGC. Maar de ploeg van Graham Reid werd weggespeeld en keihard afgestraft: 2-8. Het is crisis in Amsterdam. Lees het artikel hier verder. 

Interview Croon maanden uitgeschakeld: ‘Dit doet zo veel pijn’

De best gelezen berichten zijn de berichten op de zondag. De berichten met liveblogs en vervolgens het wedstrijdverhaal. Daar zou eigenlijk de hele top 5 mee gevuld zijn. Maar we kiezen voor wat afwisseling om ook naar goed gelezen interviews te kijken. Bijvoorbeeld de blessure van Jorrit Croon.

Voor Jorrit Croon eindigde de Pro League vrijdagavond op vreselijke wijze. Na een harde botsing met de Belg Simon Gougnard in de halve finale van de Grand Final verliet hij kermend van de pijn aan zijn linkerschouder het veld. De dagen en nachten die volgden waren er een paar vol onzekerheid. Vlak nadat hij maandag na een operatie ontslagen werd uit het VU Medisch Centrum in Amsterdam laat hij vanuit zijn ouderlijk huis in Leiderdorp weten: ‘Het zal zeker twaalf weken duren voordat ik weer op het veld het contact mag opzoeken. Dat is heel lang en heel zuur.’ Lees het artikel hier verder. 

De blessure van Jorrit Croon. Foto: Koen Suyk

Hockeyouders op landelijk niveau: ‘De zaterdag ben je kwijt’

We sluiten de top 5 af met nog een interview. Maar nou niet met een international of hoofdklasser, maar met de hockeyouder. Een verhaal waar velen zich in herkenden, zo bleek uit de reacties. Een kijkje in de zaterdag van een hockeyvader of -moeder.

Achter de jonge talentvolle hockeyers op de Volvo Districtontmoetingsdag (DOD) in het Wagener Stadion zitten betrokken ouders die hun tijd investeren in een hockeytoekomst voor hun kind. Zij zijn nog afhankelijk van de vader en moeder, die hun jongelingen door te grote afstanden moeten brengen naar alle trainingen en wedstrijden. ‘De zaterdag ben je de hele dag weg.’ Lees het artikel hier verder. 

 


Wat vind jij? Praat mee...