Top 5: De populairste Instagram berichten van 2019

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2019 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Deze keer kijken we naar de vijf populairste berichten op Instagram.

1. De shoot-out in de Silver Cup

De shoot-out van Josephine Timmermans is het beste bericht van het afgelopen jaar. De speelster van AMVJ besloot in de halve finale van de Silver Cup even dit kunstje te laten zien. Bijna 115.000 keer werd deze video op Instagram bekeken. Hij werd bij 14.000 keer geliked en kreeg 233 reacties. Wat ons betreft terecht: wat een shoot-out!

2. De goal van Laurien Leurink op het WK in Londen

Herinneren we ons deze nog, nog, nog? We blikten afgelopen zomer nog eens terug op het gouden WK in Londen. De flats van Laurien Leurink tegen Italië was natuurlijk prachtig en werd door jullie gewaardeerd: De video werd bijna 103 duizend keer bekeken, kreeg 9935 likes en 58 reacties.

3. De actie van Klein Zwitserland die eindigt in een goal

Een lesje afronden van Ruben Versteeg en laten we de assist van Koen Bijen niet vergeten. Wat een goal van Klein Zwitserland! Bijna negentig duizend keer werd deze video bekeken, met ruim 7000 likes en 121 reacties.

4. De counter van de dames van Victoria

Een recente video van seizoen 2019/2020. De goal van Victoria, maar het gaat vooral om de counter. De strafcorner van HGC werd feilloos omgezet tot goal voor Rotterdam in het duel tussen de twee promovendi. Met 93 reacties, bijna 11.000 likes en meer dan 85.000 keer bekeken.

5. De start van de EHL in Eindhoven met Oranje-Rood en Kampong

Een throwback om de top 5 af te maken. Tijdens de start van de EHL in Eindhoven, blikten we nog eens terug naar de treffer van Robert van der Horst. De solo van de oud-aanvoerder is er een om niet snel te vergeten. En ‘m dan zo afronden. Zijn treffer kreeg bijna 8500 likes, 104 reacties en werd 77.522 keer bekeken.

 


4 Reacties

 1. hockey69

  Inderdaad prachtige shoot-out van Josephine. Wie zou dat durven in een grote finale?

 2. jehofa95

  @hockey69 niemand en dat komt omdat de keeper van Zoetermeer 'happen' een nieuwe dimensie heeft gegeven.

 3. kasparstevens

  Ik vond die winnende goal van Crone toch nog veel mooier ...

 4. Nvanas012

  WK in Londen of EK in Amstelveen?


Wat vind jij? Praat mee...