Top 5 – De populairste spelregelvragen

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. Tijdens de laatste dagen van 2022 blikken we elke dag terug op de vijf mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Vandaag de populairste spelregelvragen van de afgelopen twaalf maanden.

Sinds de reactiedrempel is verhoogd – vanaf de herfst van 2021 kan je op onze site en app alleen reageren onder je eigen naam – is het aantal commentaren onder de berichten flink afgenomen. Eén rubriek is uitzondering op deze trend. Inderdaad. De Spelregelvraag. Nogmaals dank voor alle inhoudelijke reacties. Die zijn we heel graag terug in het nieuwe jaar.

Met afstand is de vraag van 30 november met ruim 8200 views de meest aangeklikte aflevering in deze serie, die nu bijna twee jaar loopt. We durven wel te zeggen dat het fragment waarin een Belgische keepster buiten haar cirkel shoot maakte, een klassieker in wording is. Onze vraag was hoe je als scheidsrechter zou handelen in deze bijzondere situatie? (De link naar het antwoord vind je onderin dit artikel.)

De Spelregelvraag: de bal die doorschiet naar de keeper

Als tweede in dit lijstje het moment dat de allermeeste reacties opriep. 24 maar liefst. Het ging om een spelsituatie in een jeugduel tussen Tilburg en Laren. Met name de rol van de keeper werd uitvoerig aangekaart door onze lezers.

De Spelregelvraag: de rappe aanvaller tegenover de keeper

 

November kunnen we achteraf kronen tot spelregelmaand. Want net als de eerste twee momenten komt ook de derde situatie in dit overzicht uit die maand. Het ging ditmaal om een ouder fragment, waarin international Jelle Galema nog het shirt droeg van Den Bosch. Maakte hij in deze clip een overtreding?

De Spelregelvraag: doet de opstomende aanvaller iets verkeerd?

 

Fragment nummer vier is een spektakelstuk, waarin de keeper van Pakistan een kamikaze-actie uitvoerde. Dat hij de fout inging, dat was wel duidelijk. Maar welke straf had deze goalie verdiend?

De Spelregelvraag: Wat te doen met een te enthousiaste keeper?

 

Last but not least, nummer vijf is een fragment uit augustus. Eentje uit de afgelopen zomer, waarin Groot-Brittannië en India elkaar troffen op de Commonwealth Games. India is in de aanval en krijgt de bal mee. Maar is het slechts een vrije bal in dit geval of een corner?

De Spelregelvraag: een vrije bal of toch een corner?

Klik op de linkjes voor de antwoorden op de vragen

Vraag 1

Vraag 2

Vraag 3

Vraag 4

Vraag 5


Wat vind jij? Praat mee...