Top 5 foto’s EK 2021 – Willem Vernes

Het EK in Amstelveen zit er alweer enkele dagen op. Zowel de Oranje Heren als de Oranje Dames veroverden de Europese titel. Onze fotograaf Willem Vernes zette – in willekeurige volgorde – zijn vijf mooiste, opvallendste foto’s van het afgelopen EK op een rij, met een persoonlijke toelichting.

1. Door een extreem lage zon was fotograferen heel lastig tijdens de avondwedstrijden. In tegenlicht biedt dat natuurlijk ook kansen. Deze foto is daar een mooi voorbeeld van. Joep de Mol slaat een bal naar voren en veroorzaakt een spray van waterdruppels. Pas later ontdekte ik achter mijn scherm hoe extreem deze explosie van waterdruppels is.

Joep de Mol van de Oranje Heren in actie tijdens het EK-duel met Wales in het Wagener Stadion in Amstelveen. Foto: ANP/Willem Vernes

2. Zowel in de halve finales als in de finale sleepte Jip Janssen Oranje vlak voor tijd naar de shoot-outs. Door het gouden licht heb ik willen benadrukken dat Jip goud waard is voor Nederland met zijn inmiddels gevreesde strafcorner.

Jip Janssen van de Oranje Heren tijdens het duel in de halve finales van het EK in Amstelveen tegen België. Foto: ANP/Willem Vernes

3. Seve van Ass scoort prachtig de 1-1 in de wedstrijd tegen aartsrivaal België. Vincent Vanasch is geklopt evenals Felix Denayer en Sebastien Dockier. Van Ass ziet dat het goed zit evenals de man van de assist Thierry Brinkman.

Seve van Ass scoort de 1-1 in de halve finales van het EK in Amstelveen tegen België. Foto: ANP/Willem Vernes

4. Keeper Pirmin Blaak, uitgeroepen tot beste keeper van het EK, was op dreef dit toernooi en bekroonde dat onder andere in de finale tijdens de shoot-outs. Op de foto laat hij zijn emoties de vrije loop: yes, kampioen!!

De ontlading van Oranje-doelman Pirmin Blaak na winst van de EK-titel in Amstelveen. Foto: ANP/Willem Vernes

5. Ik sprak Eva de Goede op de parkeerplaats in Bilthoven na de halve finales in de play-offs tussen SCHC en Amsterdam. Ze hoopte toen, na haar polsbreuk, het EK nog te kunnen halen (‘fingers crossed!’). Met een speciale brace lukte dat. Ze werd Europees kampioen en ook nog eens uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Respect en ontzettend knap werk.

Eva de Goede kust de beker na het winnen van de Europese titel in Amstelveen. Foto: ANP/Willem Vernes


3 Reacties

  1. PAS52

    Wederom schitterende foto’s, die lage zon geeft een magisch effect

  2. PaulienSchous

    Mooie foto's. Zijn die er ook van Koen Suyk ?


Wat vind jij? Praat mee...