Top 5 foto’s Grand Final – Koen Suyk

De eerste editie van de FIH Pro League zit erop. De landencompetitie werd afgelopen weekend afgesloten met de Grand Final. Onze fotograaf Koen Suyk zette – in willekeurige volgorde – zijn vijf mooiste, opvallendste foto’s van de finaleronde van de Pro League op een rij met een persoonlijke toelichting.

1.Het contrast van de shirts vind ik mooi. Bij de tweede wedstrijd van de Oranje Heren tijdens de Grand Final had zowel de Fan of the Match als de spelers hetzelfde shirt aan. Dat vond ik persoonlijk minder mooi.

2.Ik vind dit een hele mooie foto. Die ontlading. Het tegenlicht. Het opspattende water. Voor fotografen zijn shoot-outs een uitkomst. Er is altijd ontlading. Of vreugde of verdriet.

 

3.Dit is de aanleiding voor het opstootje tussen Jeroen Hertzberger en Alexander Hendrickx. Die harde duels zijn wel mooi voor een foto.

4.Mink van der Weerden probeert hier de bal te pakken. Het is een sfeervol beeld door het licht dat op hem valt. Het licht was in de wedstrijd tegen België lastig, maar dat maakte het ook wel weer leuk om andere dingen te bedenken. Je kan mooi met het licht spelen.

5.Dit was wel het dieptepunt van het toernooi. Na de botsing zag ik meteen aan zijn reactie dat het mis was en toen ben ik gaan fotograferen.


3 Reacties

 1. Toon Janssen

  Je maakt mooie foto’s Koen. Heb je zelf ook die toelichting geschreven bij foto 3?? Dan zijn er geschiktere sporten voor je. Boksen, rugby e.d.

 2. ruurdjanrauwerda

  De fysieke toelaatbaarheidsmarges van de NL hoofdklasse zijn een stuk smaller dan in bv België, Argentinië of Australië. Daar kan men zowel beter uitdelen als incasseren (heeft niets met 'watjes' oid te maken, maar wij trainen op een andere verhouding tussen power en flegmatiek). De FIH besteed ook extra aandacht aan de toelaatbaarheidsmarges in de scheidsrechtersbriefings voor internationale toernooien. Er is dus een internationale fair play-norm die wij (nog) niet (willen) omarmen. Tot die tijd is brons voor de NL heren het hoogst haalbare vind ik, zeker in combinatie met de NL hoofdklasse, Pro League, EK & WK. (Zaalhockey zie ik zo zelfs een aparte discipline worden). Ik ben niet voor spelverruwing, maar wat wij in NL als fair play zien, is een NL norm naar mijn mening.

  1. Toon Janssen

   Mooi woord; toelaatbaarheidsmarge!!


Wat vind jij? Praat mee...