Top 5 meest gelikete nieuwsberichten van het afgelopen jaar

In de laatste weken van het roerige jaar 2020 blikken we elke dag terug met een top 5. Deze keer selecteren wij de vijf best gewaardeerde nieuwsberichten van het afgelopen kalenderjaar, op basis van het aantal voor de lezers gegeven likes. 

355 likes: Het verhaal achter de tranen van Kampong-spits Timo Meijer

De finale NK zaalhockey tussen Kampong JB1 en Nijmegen JB1 van zaterdag was 37 minuten oud toen er een groots applaus vanaf de tribunes in het Topsportcentrum van Rotterdam rolde. Niet vanwege de tussenstand van dat moment (10-2 in het voordeel van Kampong), maar vanwege de rentree van een speler met bijzonder verhaal.

Het verhaal achter de tranen van Kampong-spits Timo Meijer

194 likes: Trijntje Beljaars, de vijftienjarige versterking van Oranje-Rood

Met haar vijftien jaar is ze een opmerkelijk jonge versterking in de Livera Hoofdklasse Dames: Trijntje Beljaars, de aanvalster van Oranje-Rood. De eerste titel heeft ze al binnen: de jongste gecontracteerde speelster in de Hoofdklasse van seizoen 2020/2021. 

Trijntje Beljaars, de vijftienjarige versterking van Oranje-Rood

166 likes: Jip Janssen: ‘Heel zwaar om de grond in te worden gepraat’

Hij kreeg, ook op dit platform, de afgelopen weken een storm van kritiek over zich heen na de corona-affaire. Tot nu toe zweeg Jip Janssen in alle toonaarden, maar zondag na afloop van het duel tegen HGC (5-4 zege)doorbrak de international van Kampong het stilzwijgen. Daarbij wel aangetekend dat Janssen inhoudelijk niet op de zaak wilde en mocht ingaan.

Jip Janssen: ‘Heel zwaar om de grond in te worden gepraat’

141 likes: ‘Clubhopper’ Bosch solliciteert met haar stick graag naar plek in Oranje

In het leven van de 20-jarige Carmel Bosch lijkt elke paar maanden weer een ander kleur hockeyshirt te horen. In vier jaar tijd heeft ze voor zes clubs gespeeld, op het veld en in de zaal. Soms noodgedwongen. Soms omdat ze het zelf wil. Dit indoorseizoen hockeyt zaalliefhebber Bosch in de Hoofdklasse bij SCHC. En met succes.

‘Clubhopper’ Bosch solliciteert met haar stick graag naar plek in Oranje

136 likes: Welten komt met statement: ‘Pijnlijk om amateur genoemd te worden’

Lidewij Welten (30) is de eerste hockeyinternational die zich uitspreekt over de nieuwe maatregelen van het kabinet op social media. Haar statement op Instagram werd woensdag massaal gedeeld. Ze begrijpt niet waarom de mannen en vrouwen in het betaald voetbal wel mogen trainen en spelen en alle andere sporten, waaronder de hockeyers in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren, niet. 

Welten komt met statement: ‘Pijnlijk om amateur genoemd te worden’

 


Wat vind jij? Praat mee...