Top 5 meest gelikete nieuwsberichten van 2021

In de laatste weken van 2021 blikken we elke dag terug met een top 5. Op de laatste dag van het jaar brengen we de vijf best gewaardeerde nieuwsberichten van het afgelopen kalenderjaar nog eens onder de aandacht. Deze is samengesteld op basis van het aantal gegeven likes van de lezers.

406 likes: Kanker treft Daphne Voormolen: ‘Ik voelde me niet zo ziek als ik ben’

We schrijven op dit platform graag over de rangen en standen van onze geliefde sport, maar dat alles is louter bijzaak als de gezondheid van de beoefenaars in het geding is. Victoria-aanvaller Daphne Voormolen deed de hockeywereld in april schudden van ontzetting toen ze met slecht nieuws over haar gezondheid naar buiten kwam. Tegelijkertijd oogstte ze bewondering en waardering voor haar openheid en positieve instelling.

Kanker treft Daphne Voormolen: ‘Ik voelde me niet zo ziek als ik ben’

247 likes: De hele hockeywereld werd verliefd op basketballer Franklin Dikmoet

In oktober van dit jaar overleed Franklin Dikmoet en verloor de hockeywereld een zeer geliefde en gewaardeerde trainer/coach. Aan de hand van betrokkenen uit het recente verleden haalden we herinneringen op aan de charismatische levensgenieter.

De hele hockeywereld werd verliefd op basketballer Franklin Dikmoet

216 likes: Den Bosch MA1 is #tegenKK: ‘Elke keer denk ik aan mijn moeder’

In het dagelijkse leven wordt er helaas nog altijd gescholden door het woord kanker te gebruiken. Dat gebeurt soms ook op het hockeyveld, en daar willen de meiden van Den Bosch MA1 graag wat tegen doen. ‘Elke keer als ik het hoor, denk ik even aan mijn moeder die aan die ziekte is overleden. Daar word ik verdrietig van. Je kan iemand zoveel pijn doen met zo’n woord’, aldus één van de speelsters van Den Bosch. De actie die het schelden met kanker tegengaat kon ook massaal rekenen op jullie steun.

Den Bosch MA1 is #tegenKK: ‘Elke keer denk ik aan mijn moeder’

203 likes: Xan haalt met nieuwe beenprothese selectieteam Eemvallei

Xan Engelsman mist sinds zijn geboorte zijn rechterbeen, maar dat weerhoudt hem er niet van hardop te dromen over een glansrijke hockeycarrière. Dankzij een nieuwe beenprothese heeft hij zich inmiddels in JB1 van Eemvallei gespeeld en kan hij hockeyen op hoog niveau.

Xan haalt met nieuwe beenprothese selectieteam Eemvallei

170 likes: In beeld: de steunbetuiging aan Daphne Voormolen

Jullie handen gingen massaal op elkaar voor SCHC-aanvaller Pien Dicke, die zo geraakt werd door het verhaal van de zieke Daphne Voormolen dat ze het initiatief nam voor een sympathieke steunbetuigingsactie. Bij de wedstrijd tussen Victoria en SCHC droegen de speelsters een speciaal ontworpen inloopshirt. Op de borst het silhouet van Voormolen. In het geel de tekst ‘Number nine you so fine’.

In beeld: de steunbetuiging aan Daphne Voormolen


Wat vind jij? Praat mee...