Top 5 mooiste foto’s 2019 – Bart Scheulderman

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2019 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Deze keer selecteren we de vijf mooiste foto’s van Bart Scheulderman van het afgelopen kalenderjaar.

Vuistje

1.Lieke Hulsen is levensgevaarlijk bij het doel, zeker als alle ogen de andere kant op staan gericht. Zo ook hier in de wedstrijd tegen SCHC. Aan de gezichtsuitdrukking van Alexandra Heerbaart weet ze niet goed wat haar overkomen is. Lieke wel, vandaar het vuistje.

Koelbloedig

2.In de Pro League-wedstrijd tegen Groot-Brittannië is het zeer druk voor het doel, dan gaat de bal door alle benen heen. Pirmin Blaak reageert supersnel en uiterst koel. Zijn ogen zijn precies op de bal gericht, alsof hij deze bezweert om stil te staan.

Glimlach

3.Iedereen weet hoe de spanning kan oplopen in een beladen wedstrijd, zeker de scheidsrechters. Ik vind het zo knap om dan je beslissing met een ontwapenende glimlach duidelijk te maken. Coen van Bunge kan dit als geen ander. Wat zou hij hier zeggen tegen Alexander Hendrickx?

Focus

4.Tijdens de Pro League-wedstrijd tegen Duitsland speelt Xan de Waard zich helemaal vrij. Niet alleen van haar tegenstanders maar ook van de aarde, helemaal los van alles met slechts de bal voor haar en haar blik strak gefocust op de aanvallers. Zou ze zelf weten dat ze zweeft?

Oerkrachten

5.Het is natuurlijk niet niks als je tegen België een strafcorner erin sleept. Dat moet een ontzettende ontlading zijn zoals je aan de houding, gezicht en strakke spieren van Jip Janssen kan zien. Kennelijk werkt dit aanstekelijk bij Joep de Mol.


Wat vind jij? Praat mee...