Top 5 mooiste foto’s 2019 – Koen Suyk

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2019 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Deze keer selecteren we de vijf mooiste foto’s van Koen Suyk van het afgelopen kalenderjaar.

1. Het contrast van de shirts vind ik mooi en al die armen. Floris, de Fan of the Match, wordt er echt bij betrokken. Bij de tweede wedstrijd van de Oranje Heren tijdens de Grand Final had zowel de Fan of the Match als de spelers hetzelfde shirt aan. Dat vond ik persoonlijk minder mooi.

Foto: Koen Suyk

2. Tim Swaen maakte voor Bloemendaal die dag in het Wagener Stadion twee doelpunten uit een strafcorner tegen Amsterdam. Op deze foto scoort hij niet, maar het is spectaculair beeld omdat hij uitglijdt en mooi door de lucht vliegt. Bij de strafcorner let je altijd goed op als fotograaf, maar dat het zo uitpakt zou je een geluk bij een ongeluk kunnen noemen.

Foto: Koen Suyk

3. Eva de Goede met de beker nadat de Oranje Dames Europees kampioen zijn geworden in Antwerpen na de 2-0 zege op Duitsland. De snippers dwarrelen mooi. Je weet eigenlijk nooit wat er uit die kanonnen komt. Je hebt maar een paar seconden tijd en moet snel heel veel foto’s maken: staand, liggend. Dat is wel lastig.

Foto: Koen Suyk

4. Kelly Jonker valt na de EK-finale in Antwerpen in de armen van fysiotherapuet Franc Backelandt. Hij begeleidde Jonker met haar vele blessures. Op dat moment wisten we niet dat zij zwanger was. Na afloop van een finale heb je weinig overzicht omdat je op het veld tussen de spelers door loopt. Je kijkt snel om je heen. Hoe reageren de spelers en je hoopt op emotie. Ik heb niet specifiek naar Jonker gezocht naar de finale, maar ik zag haar met Franc en vond de ontlading leuk.

Foto: Koen Suyk

5. Ik wist dat er bij het duel in de Pro League tussen Nederland en Duitsland in Rotterdam vuurwerk zou worden afgestoken, maar ik wist niet waar. Ik zat in deze hoek omdat ik even daarvoor voor KNHB-partner Volvo foto’s moest maken. En aan die kant stond een Volvo.

Foto: Koen Suyk


6 Reacties

 1. Charly Staal

  Top foto’s, TOP fotograaf

  1. ilona-hendriks

   Prachtige platen . Rogier Balk ook absolute gepassioneerde topper! https://www.rogierbalk.nl/

 2. koenrath

  Mooie prenten, goede en soms gelukkige timing. Masr je moet t wel zien ze maken. Klasse. Benieuwd naar de 2020 collectie 😀

 3. maarhees

  Prachtige foto’s die wat vertellen!

 4. lize

  Prachtig ga zo door ,al die emoties ook fantastisch echt waar ,maar ik persoonlijk ben vooral fan van Aktiefoto`s : zoals die van Tim Swaen ja dat is echt geweldig man,op het juiste moment met een goddelijke timing zo precies wauw !

 5. stekel

  Deze man staat eenzaam aan de top! Wat een ongekend hoog niveau haalt hij toch iedere keer weer


Wat vind jij? Praat mee...