Top 5 mooiste foto’s 2021 – Koen Suyk

In de laatste weken van 2021 blikken we terug met een top vijf op het afgelopen jaar. Deze keer heeft onze fotograaf Koen Suyk zijn vijf mooiste foto’s in willekeurige volgorde geselecteerd voorzien van eigen commentaar.

1. Het beeld van de lege tribunes vond ik typerend voor de Olympische Spelen. Tokio was mijn negende Spelen en ik had dit nog nooit meegemaakt. Het was uitzonderlijk. Samen met Eelko en Marco (verslaggevers hockey.nl, red.) heb ik mij er goed doorheen geslagen. Op de foto steekt de Nederlandse vlag en het oranje tenue mooi af tegen de tribunes en de donkere lucht. Als de dames in hun blauwe tenue hadden gespeeld, had dit beeld niet gewerkt. Dan was er geen contrast.

Foto: Koen Suyk

2. Normaal gesproken werk ik in de hoek waar de spelers recht op mij aflopen om de keeper te bespringen. Tijdens de olympische finale tussen België en Australië was dat niet mogelijk. Hierdoor zat ik in de andere hoek, waardoor ik ook, als een soort bonus, de teleurgestelde Australische keeper in beeld kreeg.

Foto: Koen Suyk

3. Na de uitschakeling van de Oranje Heren in Tokio liepen de meeste spelers meteen door naar de mixed-zone. Lars Balk ging zitten en bleef daar zitten. Omdat ik als fotograaf niet in de buurt van de dug-outs mocht komen, moest ik deze foto vanaf de overkant van het veld maken.

Foto: Koen Suyk

4. De speelsters van Den Bosch stonden klaar voor de huldiging na het winnen van de EHL. Het was leuk dat het ging sneeuwen, want dat maakt de foto net even anders dan normaal gesproken. Je ziet op de foto dat de speelsters niet alleen vrolijkheid uitstralen, maar ook verkleumd zijn.

Foto: Koen Suyk

5. Door het afsteken van de oranjekleurige fakkels tijdens de halve finale van de play-offs tussen Den Bosch en Bloemendaal zag ik helemaal niets meer. Ik wilde toch een foto maken en ging op zoek naar spelers. Waarom Glenn Schuurman? Hij stond het dichtst bij mij in de buurt.

Foto: Koen Suyk


3 Reacties

  1. bartbouwman48@gmail.com

    Weer een aantal fantastische fotos van Koen Suyk, waarvan ik zelf de foto van Glenn Schuurman in een oranje nevel super gaaf vindt....

  2. HeinBrakel

    Schitterende foto’s

  3. Charly Staal

    Prachtige foto’s Koen. Zoals altijd. Zoals zo velen genieten we van deze prachtige plaatjes. Zeker in de Corona tijd als we als publiek niet aanwezig mogen zijn. Op naar 2022 Koen📸


Wat vind jij? Praat mee...