Top 5 mooiste foto’s 2021 – Willem Vernes

In de laatste weken van 2021 blikken we terug met een top vijf op het afgelopen jaar. Deze keer heeft onze fotograaf Willem Vernes zijn vijf mooiste foto’s in willekeurige volgorde geselecteerd voorzien van eigen commentaar.

1: Op Frédérique Matla staat geen maat. Hier beslist ze vlak voor tijd, tijdens de finale van de play-offs, het seizoen met een rake strafcorner. Den Bosch is landskampioen 2020-2021.

Foto: Willem Vernes

2: Door een extreem lage zon was fotograferen heel lastig tijdens de avondwedstrijden. In tegenlicht biedt dat natuurlijk ook kansen. Deze foto is een mooi voorbeeld. Joep de Mol slaat een bal naar voren en veroorzaakt een spray van waterdruppels.

Foto: Willem Vernes

3: De meest vreemde ontknoping van deze zespuntenwedstrijd tussen Victoria en Oranje-Rood. Oranje-Rood dacht de wedstrijd in de knip te hebben. Er was afgefloten en speelsters vliegen elkaar om de nek. Drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De scheidsrechters vinden na overleg dat de strafcorner moeten worden overgenomen. Victoria scoort hieruit de 2-2! Victoria blij. Oranje-Rood in mineur. Het was nog lang onrustig in Kralingen.

Foto: Willem Vernes

4: We kennen het bijzondere verhaal van Dennis Warmerdam. Door ziekte moest hij zijn carrière vroegtijdig beëindigen. Na een passend en indrukwekkend afscheid bij Pinoké verloopt zijn herstel zo wonderbaarlijk goed en snel dat hij weer voorzichtig kan gaan hockeyen. Zijn talent doet de rest. Zijn eerste interland in het Nederlands elftal is er voor mij een met een goud randje. De foto en het moment raken me persoonlijk.

Foto: Willem Vernes

5: 12-12-2021. De dag dat Max Verstappen wereldkampioen zou worden. Ferry van Bruggen zit als stand-in coach op de bank bij Bloemendaal met de telefoon in zijn handen te coachen en tegelijk de Formule 1 te kijken. Heerlijk.

Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...