Top 5 mooiste foto’s 2022 – Willem Vernes

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. Tijdens de laatste dagen van 2022 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Deze keer heeft onze fotograaf Willem Vernes zijn vijf mooiste foto’s van het jaar in willekeurige volgorde geselecteerd voorzien van eigen commentaar.

1. Een wereldgoal dankzij tiki-taka hockey, vakkundig afgerond door Felice Albers. Ze gooit de WK-finale tegen Argentinië in het slot en bezegelt daarmee de negende wereldtitel van de Oranje Dames. Een paar maanden later wordt ze uitgeroepen tot beste speelster van de wereld.

Foto: Willem Vernes

2. Een overzichtsfoto van een volgepakt Wagener Stadion in Amstelveen tijdens het WK. Met dank trouwens aan Ziggo Sport dat het mogelijk maakte om deze foto te kunnen maken. Ik mocht namelijk op de toren staan waar ook de televisiecamera stond en commentaarpositie was.

Foto: Willem Vernes

3. Dit was voor mij een van de hoogtepunten van het jaar. De Nederlandse mannen verslaan India in Rotterdam en winnen daarmee de Pro League. Ik genoot van de vibe van de groep, die hongerig en gretig is. Het is hopelijk de opmaat naar een succesvol WK in India.

Foto: Willem Vernes

4. Jeroen Hertzberger staat koud in het veld tijdens zijn eerste wedstrijd op het EK Zaal in Hamburg of hij wordt al gelanceerd. Als een volleerd judoka breekt hij zijn val en komt met de schrik vrij.

Foto: Willem Vernes

5. De Ierse Roisin Upton krijgt de stick van haar Chileense tegenstander Camila Caram in haar gezicht tijdens het WK. Het leverde de Chileense een wedstrijd schorsing op en Roisin een dikke lip en zere neus.

Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...