Top 5 mooiste foto’s 2023 – Willem Vernes

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. Tijdens de laatste dagen van 2023 blikken we elke dag terug op mooiste momenten van dit jaar. Deze keer heeft onze fotograaf Willem Vernes zijn vijf mooiste foto’s van het jaar in willekeurige volgorde geselecteerd voorzien van eigen commentaar.

1. De prachtige ontlading bij HDM na de winnende treffer van Chris Taberima tegen Schaerweijde. Een wedstrijd die lange tijd de kant leek op te vallen van Schaerweijde. Ik liep al richting de bank van Schaerweijde om het feestje daar vast te leggen. Binnen een paar minuten werd het ineens een totaal ander scenario. Dat maakt de sport ook zo geweldig.

Foto: Willem Vernes

2. Flying Joost Tolboom bij zijn wedstrijd van Jongens O18 tegen Engeland. Hij probeert zo veel kracht in zijn strafcorner te leggen dat hij uitglijdt en vervolgens horizontaal in de lucht hangt.

Foto: Willem Vernes

3. Bij mijn jaarlijkse reportage bij Hockeyclub Barendrecht zie ik deze man met een bekertje koffie langs de kant van het veld staan, samen met zijn trouwe viervoeter. Een beeld dat veelzeggend is voor de hockeysport. Een heerlijke familiesport waar je met een gerust hart je kind en hond mee naar toe kan nemen.

Foto: Willem Vernes

4. Jeroen Hertzberger heeft zijn record te pakken. All time topscorer van de Tulp Hoofdklasse met op dat moment 347 goals. Zoals hij terecht aangaf kon hij dit nooit realiseren zonder zijn medespelers. Wat is er mooier om dan samen met zijn teamgenoten dit record te vieren.

Foto: Willem Vernes

5. Regen, regen en nog eens regen. Je hebt van die dagen. Zeker de maanden oktober en november waren extreem nat. Dat is als fotograaf zeker geen pretje. Toch kan het prachtige beelden opleveren, getuige deze foto van keeper Jan de Wijkerslooth van Schaerweijde.

Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...