Top vijf: De populaire en opmerkelijke nieuwsberichten van 2018

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2018 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Vandaag kijken we terug naar vijf populaire en opmerkelijke nieuwsberichten van 2018. 

1. ‘Deze dag stond in het teken van Dennis’

Op 22 april 2018 schreven wij over een bijzondere dag die in het teken stond van Dennis Warmerdam. De speler van Pinoké had te horen gekregen dat hij zijn hockeycarrière moest beëindigen vanwege zijn ziekte. Prachtige eerbetonen en heel veel respectbetuigingen voor de spits van Pinoké. Liefst 206 mensen gaven het artikel een duimpje omhoog.

2. FIH kondigt einde waterveld aan, terugkeer natuurgras op lager niveau

Op 6 november 2018 kwam er wel heel opmerkelijk nieuws naar buiten. De FIH kondigde aan dat de wedstrijden bij de Olympische Spelen in Parijs in 2024 niet op een ouderwets waterveld worden gespeeld. Ook is er besloten dat landen niet altijd meer op kunstgras hoeven te spelen, maar dit ook op het natuurgras mag.  Liefst 32 reacties reageerden op dit artikel.

De hockeyjeugd oefent ouderwets op gras.

3. Hockeybond schorst coach die spelers instrueert geel te pakken

In de strijd om de plekken in de play-offs dook het woord ‘kaartenmanagement’ op. Om een schorsing tijdens de play-offs te voorkomen, zou coach Pim Wijzenbeek van Zwart-Wit Heren 1 zijn spelers hebben geïnstrueerd om in de voorlaatste competitiewedstrijd tegen Cartouche expres een gele kaart te pakken. De tuchtcommissie van de KNHB besloot dit ‘beleid’ te bestraffen en Wijzenbeek werd voor een duel geschorst. Ruim twaalfduizend lezers wilden meer weten over deze vorm van management.

Coach Pim Wijzenbeek spreekt de spelers van Zwart-Wit toe. Foto: Daniël van den Berg/OrangePictures

4. Churandy Martina maakt debuut voor Hattem Heren 1

Sprinter Churandy Martina was op 3 september 2018 ook onze lezers te snel af. Het artikel over het hockeydebuut van de goedlachse atleet voor Hattem Heren 1 tegen Upward boeide veel mensen. De tijd die onze lezers gemiddeld namen om het artikel te lezen, had Martina vier keer de 400 meter kunnen sprinten.

Sprinter Churandy Martina maakt zijn hockeydebuut bij Hattem. Foto: Frank Uijlenbroek

5. Aangeslagen Amsterdam heeft misschien wel een trauma

De pijn van het verlies in de strijd om de landstitel tegen Den Bosch leek bij de dames van Amsterdam dieper te zitten dan al duidelijk was. Na de verloren strijd om het brons tijdens de EuroHockey Club Cup (EHCC) werd het Eva de Goede even te veel. Alle opgekropte pijn van de afgelopen weken kwam naar boven. Veel lezers leefden mee met de teleurstelling van de middenvelder van Amsterdam.

Eva de Goede is woest over het afkeuren van de gelijkmaker van Kelly Jonker, twintig seconden voor tijd in het EHCC-duel met Club Campo de Madrid. De speelster van Amsterdam krijgt voor haar protest een groene kaart. Foto: EHF/Ady Kerry


Wat vind jij? Praat mee...