Top vijf: De gekste tip-in-berichten van 2018

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2018 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. De tip-in is een wekelijkse rubriek waarin de redactie de meest opmerkelijke gebeurtenissen van die week uitlicht. De vijf gekste tip-in-berichten staan hier op een rijtje.

1. Verslaggever opgesloten

Op een zondagavond wilde onze verslaggever na een dag hard werken het clubhuis van HGC verlaten. Helaas voor hem bleek dat geen makkelijke opgave. Hij zat namelijk opgesloten en niemand die hem hoorde. Hij was echter niet de enige verslaggever met pech dit jaar. Tijdens een feestje bij Cartouche moest onze verslaggever zelfs onder de tafel zitten om zijn interview te kunnen uitwerken.

2. Camera valt van de toren

Het duel tussen Tilburg en Nijmegen in de Promotieklasse was een doelpuntrijke wedstrijd. Het werd 5-4. Helaas waren de eerste zes doelpunten niet te zien in de samenvatting. De reden: de camera was van de toren gevallen. We moeten de dames maar op hun woord geloven dat het allemaal wereldgoals waren.

Camera op de toren.

3. Waar is het rokje van Donja Zwinkels?

Ergens in het land ligt er een wit hockeyrokje, met nummer 5 op de voorkant. Waar is het? Niemand die het weet en al helemaal niet de eigenaar van dit kledingstuk, Donja Zwinkels. De routinier van Oranje-Rood hockeyt in het nog prille seizoen vrolijk met rugnummer 5 en een rokje met nummer 12. Logische vraag afgelopen zondag was dan ook: waar is dat rokje met nummer 5?

‘Ik weet niet waar die is.’

‘Kwijt?’

‘Ja, ik denk kwijt.’

Dus lezers. Mocht er nog ergens een wit rokje van Oranje-Rood rondzwerven, met nummer 5 op de voorkant. Graag terug geven aan tophockeyster Zwinkels. Er is een beloning voor de eerlijke vinder.

Donja Zwinkels met rokje in actie tegen Nijmegen. Foto: Frank Uijlenbroek

4. Twee fietskoningen

Dat hockeyers ook fietsers zijn bewezen Ronald Jansen en Marc Lammers. Beide iconen willen op de fiets naar alle uitwedstrijden. Alleen Groningen vonden ze net iets te ver.

Marc Lammers en Ronald Jansen. Foto: Willem Vernes

5. Den Bosch ongedoucht het vliegtuig in

Fijn voor de andere passagiers was het niet. Na de winst van de EHCC had Den Bosch geen tijd meer om naar het hotel te gaan en zich daar op te frissen. Opmerkelijk genoeg konden de dames niet douchen op de club. Het water bij het Engelse Surbiton was op waardoor het team ongedoucht in het vliegtuig stapte.

Den Bosch viert feest na het winnen van de EHCC.


Wat vind jij? Praat mee...