Top vijf: De mooiste bekermomenten van 2018

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2018 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Het bekerhockey is inmiddels een onmisbaar element in de sport. Dit levert dan ook erg mooie spektakelstukken op.

1. Bekerwinnaars Oss: ‘Uit achterstand terugkomen is onze kracht’

De eerste editie van de Silver Cup was een groot succes. Uiteindelijk ging de bekerwinst naar eersteklasser Oss dat in de finale na een 2-0 achterstand met 5-3 won van Eindhoven. Het succes zorgde voor nog meer deelnemende teams en nog grotere stunts.

De vrouwen van Oss vieren feest na de winst van de Silver Cup. In de finale werd Eindhoven met 5-3 verslagen. Foto: Willem Vernes

2. Bekerdroom Zoetermeer eindigt met spektakelstuk

Zoetermeer staat inmiddels bekend om zijn spectaculaire bekerwedstrijden. Publiek, vuurwerk en de Champions League-hymne ontbreken niet op een avondje bekerhockey. Zo ook in de laatste bekerwedstrijd van Zoetermeer, die de heren net verloren van promotieklasser Cartouche.

3. Sfeervol Bommelerwaard knalt met veel vuurwerk uit de Silver Cup

Sfeer is een ingrediënt dat niet ontbreekt in het bekerhockey. Zelfs na een nederlaag maken de clubs van een bekeravond nog een feestje. Vierdeklasser Bommelerwaard verloor met 1-5 van tweedeklasser Drunen, maar de club uit Zaltbommel stak na het verlies toch het vuurwerk af.

Vuurwerk bij de bekerwedstrijd van Bommelerwaard. Foto: Orange Pictures/Ron van Dijk

4. Overgangsklasser Groningen in eigen huis gewipt door cupfighter Pinoké

Niet alleen langs maar ook op het veld staat het bekerhockey garant voor vuurwerk. Teams die stunten en het verrassend ver schoppen in het toernooi. Teams van verschillend niveau komen elkaar tegen en dat zorgt voor bijzondere potjes hockey.

5. IJsseloever verpest nieuwe stunt van vierdeklasser FIT in Silver Cup

De vrouwen van FIT waren dit jaar de stuntploeg in de Silver Cup. Als enige overgebleven vierdeklasser bereikte de ploeg uit Amsterdam-Noord de vierde ronde. Hierin maakte eersteklasser IJsseloever een einde aan het sprookje van FIT.

De vrouwen van van FIT staan klaar voor hun bekerduel tegen IJsseloever. Foto: Orange Pictures/Martin Cloose


Wat vind jij? Praat mee...