Topscorers HK en PK: twee records voor Hendrickx na hattrick

Op een productieve donderdagavond in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Pinoké-schutter Alexander Hendrickx twee records aan zijn erelijst toegevoegd. Ook de scoringsdrift van Trent Mitton en Indra Aerts zijn een vermelding waard. Verder heeft de topscorerslijst van de Promotieklasse Dames sinds deze week weer een nieuwe (vertrouwde) nummer één.

Tulp Hoofdklasse Heren

Tijdens de inhaalronde van donderdagavond schoot Alexander Hendrickx als vanouds met scherp voor Pinoké. De Belgische international tekende voor drie doelpunten in de spectaculaire topper tegen buurman Amsterdam (4-4). Met die drie goals verstevigde Hendrickx niet alleen zijn koppositie in het topschuttersklassement (23 goals), hij verbeterde ook een persoonlijk record. Dat dateerde van het vorig seizoen, toen hij tot 21 treffers voor de Steekneuzen kwam. In vier seizoenen heeft de verdediger nu 75 doelpunten gemaakt in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Bovendien verbeterde Hendrickx met zijn zesde hattrick in dienst van Pinoké het Belgische Hoofdklasse-record van Tom Boon. De Belgische international maakte in zijn periode bij Bloemendaal (2013-2015) vijf keer drie doelpunten of meer in één wedstrijd.

Tom Boon in actie voor Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Op deze plek moeten we ook even stilstaan bij de prestaties van Trent Mitton (Amsterdam) en Indra Aerts (Hurley). Mitton scoorde tegen Pinoké voor de zesde keer op rij in competitieverband, momenteel de langste scorereeks van alle spelers. De Australiër staat nu op vijftien treffers. Aerts mag zich samen met Jip Janssen voorlopig topscorer van 2022 noemen dankzij zijn acht doelpunten in de laatste zes wedstrijden.

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Alexander Hendrickx Pinoké 0 21 2 23
Jip Janssen Kampong 1 17 1 19
Trent Mitton Amsterdam 10 5 0 15
Thierry Brinkman Bloemendaal 15 0 0 15
Jeroen Hertzberger Rotterdam 3 10 1 14
Tim Swaen Bloemendaal 0 11 1 12
Seve van Ass HGC 1 8 3 12
Aki Käppeler KZ 0 12 0 12
Dennis Warmerdam Pinoké 12 0 0 12

Bekijk hier de complete lijst met doelpuntenmakers

Hoofdklasse Dames

Promotieklasse Dames

MOP-speelster Bo van Kempen was goud waard tijdens de inhaalwedstrijd tegen HBS van afgelopen woensdag in Vught. De strafcornerspecialiste schoot drie keer raak in een 3-2 zege en heroverde zo de koppositie op de topscorerslijst. Ze heeft nu één keer vaker gescoord dan het Rotterdam-duo Rebecca Huijgens en Annebregt Rietveld.

De Promotieklasse Dames kende afgelopen zondag – opnieuw – een uiterst karige speelronde qua doelpunten. De zes wedstrijden leverden slechts veertien treffers op. Alleen de achtste speelronde in dit seizoen was nog minder attractief met acht treffers in zes wedstrijden.

SPEELSTER CLUB GOALS
Bo van Kempen MOP 13
Rebecca Huijgens Rotterdam 12
Annebregt Rietveld Rotterdam 12
Rosella Lindeman Leonidas 10
Amber Folmer Huizen 9
Mikki Roberts Tilburg 9
Charlotte Hoctin Boes Rotterdam 8
Claire Fischer Groningen 7

Bekijk hier de complete lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Boris Burkhardt is topscorer Boris Stomps (Cartouche) tot op één doelpunt genaderd, maar zeer waarschijnlijk houdt de trefzekere speler van HDM zich daar niet mee bezig. HDM verspeelde afgelopen weekend in de strijd om de koppositie immers dure punten op bezoek bij Victoria (1-1).

Adriaan Stolk, de strafcornerspecialist van Voordaan, meldde zich met twee treffers nadrukkelijk in de subtop van het klassement, terwijl ook Thomas Vis namens Laren weer een doelpuntje meepakte. Nijmegen-aanvaller Tijn Stuve kwam ook tegen Laren (4-3 nederlaag) tot scoren en heeft nu in zijn laatste zes wedstrijden telkens een doelpunt gemaakt, zeven in totaal.

SPELER CLUB TOTAAL
Boris Stomps Cartouche 19
Boris Burkhardt HDM 18
Thomas Vis Laren 14
Mark Weber Schaerweijde 14
Adriaan Stolk Voordaan 13
Kenny Bain Laren 12
Tijn Stuve Nijmegen 12
Jelle Westendorp Schaerweijde 11

Bekijk hier de complete lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...