Tragisch ongeluk 22-jarige hockeyer in Engeland

Een 22-jarige speler uit het 1e team van Old Loughtonians Hockey Club (Engeland), Tom Wilson, is woensdag overleden als gevolg van een stick tegen het hoofd. Het incident gebeurde afgelopen dinsdag 8 december, tijdens een avondtraining.

De president van de internationale hockeyfederatie (FIH) Leandro Negre zegt op fieldhockey.com: ‘Dit is heel tragisch nieuws. Het is moeilijk te bevatten wat er is gebeurd. We zijn diep bedroefd en ons medeleven gaat uit naar familie, vrienden en zijn teamgenoten in deze extreem moeilijke tijd.’

De FIH benadrukt in het bericht dat de gezondheid van sporters de hoogste prioriteit heeft en dat incidenten zoals deze zeer zeldzaam zijn in het hockey. De federatie is continu bezig de sport zo veilig mogelijk te maken.

Meldpunt hoofdblessures

De KNHB onderzoekt sinds 2005 ernstig hoofdletsel bij hockeyers. Naar aanleiding van dit onderzoek is besloten om alle ernstige hoofdletsels te registreren. Ook is er een app om hoofdletsel tijdens sporten tijdig te signaleren.

Op dit moment is het veldspelers niet toegestaan om masker, helm of ander hoofdbescherming te dragen, tenzij dat om medische redenen wenselijk is.


Wat vind jij? Praat mee...