Alleen nog reageren onder eigen naam

Het is vanaf vandaag (1 oktober 2021) alleen nog mogelijk onder je eigen naam te reageren. Anoniem of onder alias schrijven van een reactie is vanaf dat moment niet meer mogelijk. 

Als redactie juichen we het reageren onder artikelen toe. We zijn benieuwd naar jullie mening over de artikelen en onderwerpen. Ook is het fijn om, bijvoorbeeld na een wedstrijd, te discussiëren over onze favoriete sport.

Dat reageren kon tot nu toe anoniem of onder een alias. Iedereen die geregeld op hockey.nl komt, kent waarschijnlijk luchtisblauwgrasisgroenRobvhockey-coach of stekel. Ervaren reageerders die het (top)hockey op de voet volgen en een scherpe pen hebben, maar van wie het altijd maar raden blijft wie het zijn.

Die anonimiteit is fijn voor de reageerders, maar leidt tot onvrede bij andere bezoekers die in een eerder onderzoek al aangaven vanwege de anonieme reacties zelf geen reactie te schrijven. Dat is jammer.

Foto: Willem Vernes

Ook diverse verenigingsfunctionarissen, hockeyers, trainers, coaches en scheidsrechters hebben aangegeven moeite te hebben met de anonimiteit van de reageerders. Om die reden hebben deze mensen aangegeven zich niet meer vrij te voelen om te zeggen wat ze vinden. Dat kan niet de bedoeling zijn op een platform dat is bedoeld voor alle hockeyers en alle hockeyfans.

Aan het reageren op hockey.nl verandert verder niks. Een kritische mening mag, zolang de huisregels maar niet worden overtreden. De redactie blijft daarom de reacties modereren.

Schermnaam

Het aanmaken of aanpassen van je eigen naam als schermnaam moedigen we aan. Dit kan in je profiel van hockey.nl. De redactie van hockey.nl controleert je identiteit voordat jouw eerste reactie wordt geplaatst. Bij twijfel kan naar (identiteits-)bewijzen worden gevraagd.

Privacy is een groot goed, ook voor de redactie van hockey.nl. Daarom worden bij reacties alleen jouw voor- en achternaam vermeld. Andere gegevens, zoals je mailadres, blijven verborgen voor andere gebruikers. Het blijft ook mogelijk om je eigen reacties te verwijderen. Zo heb je zelf altijd controle wat er onder jouw naam op hockey.nl staat.

Extra emoji’s

Om reageerders die anoniem willen blijven de mogelijkheid te geven om toch ook anoniem te kunnen reageren, voegt hockey.nl zo snel mogelijk extra emoji’s toe waarmee je een gevoel over een artikel kunt uitdrukken. Zo komen er emoji’s waarmee je kunt aangeven dat je ergens boos over bent of dat je iets juist heel grappig of verdrietig vindt.


15 Reacties

 1. luc-van-dijk

  Gelukkig krijgen we emojis. Wat een farce, deze maatregel.

 2. rutgermeijnen

  👍

 3. ruben-bergkamp

  Heel erg verstandig!

 4. ruud-stork

  Het was gisteren allemaal heel erg leuk en gezellig op de hockey. We kregen allemaal een vaantje en Mochten ook nog op het springkussen. Het leukste was dat we ook op de foto mochten met Stockey de mascotte. Doei lieve hockeyvrienden.

 5. edwin-smolders

  Dat deed ik toch al 😉

 6. robdux

  En toen waren er nauwelijks nog reacties.

 7. rick-speekenbrink

  Goeie zet!

 8. GabyvanHout

  Inderdaad helemaal terecht

 9. JanHeinvdWaals

  Aparte beslissing. Niemand is erbij gebaat. Een felle discussie is op deze manier onmogelijk. Privacy is een groot goed. Maar niet voor hockey.nl...

  1. Mark Bouwman

   @janhein dit heeft niets met privacy te maken, maar met niet publiekelijk durven te staan voor je mening. Bv de man of vrouw die bij lichtmast 1 zegt dat hij je fantastisch vindt en je vervolgens 30 meter verderop bij lichtmast 2 totaal de grond in boort. Gevalletje privacy? Kom op zeg: nul komma nul.

 10. Mark Bouwman

  Volkomen terecht. We worden op social media al genoeg getrakteerd op anonieme posts. Ik begrijp echt het probleem niet wat er op tegen is om op deze hockeysite onder je eigen naam een commentaar te schrijven. Goede beslissing en niets mis mee.

 11. christiaan-loeber

  Dan heb je de argumenten niet goed gelezen. En discussie voeren onder eigen naam kan toch ook respectvol?

 12. vd

  Volstrekt terecht. Dat laffe gedrag eindelijk afgelopen. En hou op met zeiken over privacy etc…Ook zo’n onzinnig argument. Vincent Duurkens heet ik. Kom maar op.

  1. robdux

   Vd zegt genoeg toch?

 13. lenny-baker

  Maakt het uit wie wie is? Wordt iemand dan serieuzer genomen als hij zij wit, blauw, zwart, katholiek, protestants of 10 jaar hoofdklasse heeft gespeeld of gecoacht? Het gaat om de discussie. Wie er misbruik van maakt en/of komt om te bashen, moet gecorrigeerd worden. Corrigeren door elkaar of als escalatie door de moderator. Er zijn nu eenmaal personen die vanwege hun functie of om andere redenen niet onder hun eigen naam kunnen reageren. Niet iedereen leeft wat dat betreft in een veilige omgeving maar moet wel de hypotheek betalen. Overigens wie zegt mij dat vd en christiaan-loeber zijn wie ze suggereren te zijn?


Wat vind jij? Praat mee...