Topscorers HK en PK: Yibbi Jansen koploper in 2022

Met zeven doelpunten in haar laatste vier wedstrijden is Yibbi Jansen voorlopig de meest trefzekere speelster van de Hoofdklasse Dames sinds de hervatting na de winterstop. In de Tulp Hoofdklasse Heren voegde topscorer Alexander Hendrickx weer een doelpuntje toe aan zijn seizoenstotaal. In de Promotieklasse Dames en Heren veranderde er weinig in de bovenste regionen van de topschuttersklassementen. 

Hoofdklasse Dames

Yibbi Jansen scherpte haar persoonlijk record verder aan met haar winnende doelpunt namens SCHC in de topper tegen Den Bosch van afgelopen zondag (0-1 zege). Met 22 competitiedoelpunten in deze jaargang nadert de Brabantse het clubrecord van Ginella Zerbo, die in het seizoen 2018-2019 tot 24 goals in de Hoofdklasse kwam namens SCHC. Demi Hilterman, strafcornerspecialiste van Bloemendaal, voegde twee treffers toe aan haar totaal.

Frédérique Matla is met 31 doelpunten nog altijd de onbetwiste lijstaanvoerder. Hoewel de spits van Den Bosch vier doelpunten maakte in haar laatste vijf competitiewedstrijden, kwam ze in die reeks drie keer níet tot scoren: tegen Amsterdam, Kampong en SCHC. Dat hadden we een tijdje niet meer gezien. Het geeft nog maar eens aan hoe zeldzaam goed haar voorbije scorereeks van achttien speelronden op rij was.

SPEELSTER CLUB GOALS
Frédérique Matla Den Bosch 31
Yibbi Jansen SCHC 22
Demi Hilterman Bloemendaal 15
Joosje Burg Den Bosch 9
Gitte Michels Hurley 9
Michelle Fillet Amsterdam 8
Pien van Nes hdm 8
Kari Stam Pinoké 8
Maxime Kerstholt Pinoké 8

 

Bekijk hier de volledige topscorerslijst van het seizoen 2021/2022

Tulp Hoofdklasse Heren

Met de late gelijkmaker tegen Klein Zwitserland (3-3) bereikte Alexander Hendrickx afgelopen zondag voor het tweede seizoen op rij de grens van twintig competitiegoals. Daarmee liep hij uit op zijn naaste concurrenten Jip Janssen en Jeroen Hertzberger, die niet tot scoren kwamen namens respectievelijk Kampong en Rotterdam.

Thierry Brinkman (Bloemendaal) en Trent Mitton (Amsterdam), de nummers vier en vijf van de lijst, maakten ieder één doelpunt tijdens de voorbije speelronde. Mitton scoorde in zijn laatste vier duels voor Amsterdam, dat is momenteel de langste scorereeks van alle spelers.

SPELER CLUB GOALS
Alexander Hendrickx Pinoké 20
Jip Janssen Kampong 16
Jeroen Hertzberger Rotterdam 14
Thierry Brinkman Bloemendaal 13
Trent Mitton Amsterdam 12
Gordon Johnston HGC 11
Aki Käppeler KZ 11
Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 11
Leandro Tolini Tilburg 11

 

Bekijk hier de volledige topscorerslijst van het seizoen 2021/2022

Promotieklasse Dames

Weinig beweging in de top van het klassement, waar Rotterdam-speelsters Rebecca Huijgens en Annebregt Rietveld nog altijd koploper zijn. Djoeke Vogel (Laren) en Pleun van Dommelen (Nijmegen) vonden aansluiting bij de subtop door elk voor de zesde keer in dit seizoen te scoren. Vogel heeft nu in haar laatste drie wedstrijden gescoord (vier goals) en is daarmee inmiddels de meest productieve speelster van Laren.

SPEELSTER CLUB GOALS
Rebecca Huijgens Rotterdam 11
Annebregt Rietveld Rotterdam 11
Bo van Kempen MOP 10
Amber Folmer Huizen 9
Rosella Lindeman Leonidas 9
Mikki Roberts Tilburg 9
Charlotte Hoctin Boes Rotterdam 8
Claire Fischer Groningen 6
Djoeke Vogel Laren 6
Pleun van Dommelen Nijmegen 6

 

Bekijk hier de volledige topscorerslijst van het seizoen 2021/2022

Promotieklasse Heren

Tijn Stuve blijft maar scoren voor Nijmegen. De 24-jarige aanvaller droeg zondag met één treffer bij aan de 4-1 zege op Victoria en heeft nu in de laatste vijf speelronden telkens gescoord (zes treffers). Hij bezet nu met elf doelpunten de gedeelde vijfde plaats op de topscorerslijst.

Mark Weber (Schaerweijde) voegde twee doelpunten toe aan zijn seizoenstotaal. Hij staat nu op veertien treffers en zag het gat met de Boris Stomps (Cartouche) en Boris Burkhardt (HDM) kleiner worden. Stomps en Burkhardt kwamen niet tot scoren afgelopen zondag.

SPELER CLUB TOTAAL
Boris Stomps Cartouche 19
Boris Burkhardt HDM 17
Mark Weber Schaerweijde 14
Thomas Vis Laren 13
Kenny Bain Laren 11
Tijn Stuve Nijmegen 11
Adriaan Stolk Voordaan 11
Duco Telgenkamp HDM 9
David Blom Nijmegen 9
Jelle Phijffer Schaerweijde 9

 

Bekijk hier de volledige topscorerslijst van het seizoen 2021/2022


2 Reacties

  1. frank-hagemans

    Waar gaat dit over? Ben je topscorer in een competitie of ben je weekendtopscorer? Wat een klets- kop!!

  2. pietersmits

    Bizar, maar helemaal passend in het beeld op hockey.nl tegenwoordig. Het lijkt af en toe wel een eenzijdige reclamecampagne en het werkt nog ook. Ondertussen zie ik toch vooral een gedemotiveerde top en een duidelijk lager niveau dan voorheen. Het is een postolympisch jaar en crisis in het dameshockey. Vooralsnog heb ik nog niet de indruk dat het de goede kant op gaat. In het huidige vacuüm lijken connecties nog belangrijker geworden. Begrijpelijk maar erg onprofessioneel. Ik ben benieuwd waar het dameshockey staat als nieuwe verhoudingen uitgerijpt zijn.


Wat vind jij? Praat mee...