Uitdaging! Top 5 hockeychallenges

Tom Boon en Jaap Stockmann kwamen deze week allebei met spectaculaire hockeyvideo’s. En er zijn natuurlijk nog veel meer van dit soort ‘hockeychallenges’. Hockey.nl maakt een Top 5. Doe het ze maar eens na!

1. De ‘draai-backhand-sleep’

Red Lion Tom Boon postte deze spectaculaire video op zijn instagram. Hoe zou hij dit noemen? Een draai-backhand-sleep? Jammer dat hij vorig seizoen zijn biezen pakte bij Bloemendaal, wij hadden hem hier best mee willen zien scoren bij de Mussen…

View this post on Instagram

A new way of pushing corners ? @fihockey @hockey_be

A post shared by Tom boon (@tomboon27) on

2. Keep er eens 2

Jaap Stockmann, alias The Flying Dutchman, laat maar weer eens even zien waarom hij deze bijnaam eigenlijk heeft. Balletje wegtrappen, afzetten en ja hoor: 2 ballen in 1 keer uit je goal halen. Er is nog altijd maar 1 bal in het hockeyspel, dus voor een wedstrijd misschien niet al te nuttig, maar toch: het is wel echt heel knap! Keep(st)ers van Nederland: wie doet hem dit na?

View this post on Instagram

Always be prepared #apenkooi

A post shared by Jaap Stockmann (@jaapstockmann) on

3. Latje tik vanaf de middenlijn

Latje tik vanaf de stip of kop cirkel: dat kennen we wel. De Australische international Mark Knowles gaat nog net even wat verder. Hoppakee, de lat raken vanaf de middenlijn, ook wel bekend als de ‘Crossbar Challenge’. Wie durft?

4. Sla op, draai door, haal uit

Ja, balletje in de lucht, en dan je stick draaien: die hebben we al wel vaker gezien. Maar vanuit de lucht dan ook meteen uithalen op goal? Dat is een ander verhaal. Lauren Crandall, Amerikaans international, doet het even voor.

5. 13 rondjes

Bovenstaande trucs iets te technisch? Geen probleem. Pinoké Dames 1 bedacht een challenge waar niet zozeer de techniek, maar vooral het evenwichtsgevoel van belang is. Stickje op de grond, 13 keer draaien en scoren. Niet onbelangrijk: hou je camera in de aanslag.

pinoke challenge 13 rondjes

Op de Facebookpagina van Pinoké doen ze het even voor: https://www.facebook.com/PinokeDames1/videos/491158597718451/


1 Reactie

  1. Folmer

    Leuke truk van Boon, maar het was pas echt knap geweest als hij een normale stick had gebruikt.


Wat vind jij? Praat mee...