Uitslag poll fifty-fifty principe ABNAMRO nagenoeg fifty-fifty

Bezoekers van hockey.nl zijn verdeeld over het initiatief van ABNAMRO voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het hockey. Dat blijkt uit de polls op onze website en ons Instagram-account. Van de in totaal 3081 personen die hebben gestemd, vindt 49 procent het realistisch van ABNAMRO om te verwachten dat de clubs binnen vijf jaar aan het fifty-fifty principe voldoen. 51 procent vindt het niet realistisch.

ABN AMRO, hoofdsponsor van 53 clubs, stelt dat vrouwen in het tophockey vijf tot tien keer minder verdienen dan mannen en minder dan twintig procent van het sponsorgeld naar vrouwen gaat. Daar moet volgens de bank verandering in komen. ABN AMRO heeft laten weten dat hockeyverenigingen die in aanmerking willen komen voor een contractverlenging zich moeten committeren aan het fifty-fifty principe. Dat betekent onder meer dat ze in 2025 mannen en vrouwen in het tophockey evenveel moeten betalen.

Op de vraag of het realistisch van ABNAMRO is om te verwachten dat de clubs binnen vijf jaar aan het fifty-fifty principe voldoen, stemden op de website 1192 bezoekers. Van hen antwoordde 56 procent nee en 44 procent ja.

Dezelfde vraag hebben we gesteld op Instagram. 1889 personen brachten daar hun stem uit. De verhoudingen lagen daar net iets anders. 52 procent stemde op ja, 48 procent op nee.


2 Reacties

  1. stekel

    En dan is de vraag... wat kunnen we nu met die wetenschap..? Bedoel over 5 jaar ..als ABNAMRO dan meer en strenger gaat beoordelen..

    1. fantophockey

      RABOBANK , ook een grote sponsor , laat je horen !


Wat vind jij? Praat mee...