Uitslag poll: ook stemmers verdeeld over zaalhockey

Niet alleen de KNHB worstelt vanwege het coronavirus met zaalhockey, ook de bezoekers van hockey.nl zijn ernstig verdeeld. Dat blijkt uit de uitslag van de poll ‘Spelen in de zaal of een midwintercompetitie op het veld? Van de in totaal 1479 mensen die hebben gestemd, zijn er bijna net zoveel voorstanders voor de zaal als de midwintercompetitie op het veld.

Stemmers lieten ook reacties met andere opties achter: ‘Een soort zaalhockey maar dan buiten op een groter veld inclusief boarding. Een soort Hockey 5s’. Maar wat doe je dan als de winter strenger is dan ooit? ‘De competities kunnen naast elkaar worden georganiseerd’, was ook een van de reacties. ‘De meeste zalen zijn al gehuurd en de velden liggen er toch al.’

De KNHB geeft uiterlijk in de tweede week van oktober uitsluitsel over de zaalcompetitie. De hockeybond zou vorige week een beslissing nemen, maar het bestuur concludeerde na ampel beraad dat het ‘te vroeg en te complex is’ er op dit moment een definitieve beslissing over te nemen. De voorbereidingen voor het zaalseizoen worden wel opgestart.

Financiële risico’s

De twijfels bij de KNHB hebben met name betrekking op de financiële risico’s, die zowel de verenigingen als bond aangaan. Dit betreft onder meer de zaalhuur en het neerzetten van blaashallen. ‘Ook vereist corona extra inzet van vrijwilligers in een periode die toch al veel vraagt van verenigingen’, aldus de bond.

Vooruitlopend op het besluit van de KNHB zijn er clubs, waaronder bijvoorbeeld het Arnhemse Upward, die hebben besloten niet aan een eventuele zaalcompetitie deel te nemen. Bij Upward betreft het de Jongste Jeugd en Jeugd.

 


13 Reacties

  1. partijtje

    Sla het zaalhockey seizoen een jaar over, dat scheelt een hoop geld wat de clubs nu niet kunnen missen. Organiseer buiten een winter competitie, zodat wij wel blijven hockeyen het genereert ook nog wat bar omzet. iedereen heeft kunstgras velden.

    1. christiaan-loeber

      Voor een aantal clubs is zaalhockey juist heel winstgevend. En het missen van die inkomsten is vervelend.

  2. conegut

    Ik gok dat clubs hun eigen hallen zeker opzetten en zelf gaan trainen gezien dat de ontwikkeling van de jeugd ten goede brengt.

  3. sven-v

    Wat ik heel vervelend vind aan dit soort discussies is dat naast het RIVM allerlei partijen besluiten nemen, voornamelijk vanuit de onderbuik. Een Better safe than sorry strategie. Zoals burgemeesters die mondkapjes verplichten, sportclubs die mensen van accomodaties weren etc. Volgens mij zijn de richtlijnen van het RIVM duidelijk, zaalsporten kunnen gewoon. Als kinderen met elkaar in de klas kunnen zitten de hele dag, dan kunnen ze ook zaalhockeyen. Wil je maatregelen nemen? pas dan maatwerk toe.

    1. iremmpjee

      Maar school is belangrijker dan hockeyen

  4. daphnebronckers

    Sla het voor de zekerheid gewoon een jaartje over. Een leuke wintercompetitie als vervanging

  5. rustaaagh

    Precies allemaal onderbuik. Experts geven anders aan obv wetenschap. Er zijn ventilatiesystemen die de lucht van buiten halen en de lucht praktisch helemaal vervangen door buitenlucht. Daarnaast zijn er filterapparaten die nog een extra cleaning doen en ook nog eens andere apparaten die de bestaande lucht in een hal vrijmaken van het virus. Het niet laten doorgaan van zaalhockey zou niet nodig hoeven zijn. Andere zaalsporten zoals zaalvoetbal, volleybal enz beginnen binnenkort of zijn al begonnen. Daar kan je iig ook nog eens ervaring van terug krijgen.

  6. misha-van-oostveen

    Zullen we dan onderbuikgevoelens niet mee laten wegen en gewoon ons gezonde verstand gebruiken. De verkoudheidsklachten nemen toe, de meeste clubs maken gebruik van sporthallen in de stad, en we willen volgens mij vanaf Maart de competitie dit keer proberen uit te spelen. Hoe mooi spel ook, hoe belangrijk voor de technische ontwikkeling dan ook. NIET DOEN

  7. Willem Verbrugh

    Als zaalhockey een te groot risico is zal de overheid als eerste de boel sluiten. En dan ook de clubs helpen met de schade. Als we zelf gaan sluiten draaien we zelf op voor de kosten. Als je halruimte hebt gehuurd en je komt niet ben je je geld kwijt. Als de hal wegens covid19 niet meer gebruikt mag worden krijg je je geld terug. Bestuur haalt zich en ons een hoop op de hals als ze voor de muziek uit gaat lopen. En als halverwege de zaal dus dicht gaat kan je altijd nog het veld op. Maar ik ben bang dat dan de kantine en de kleedkamers dicht blijven.

  8. stekel

    KNHB heeft nooit echts iets gedaan aan zaalhockey, verhoudingsgewijs heeel weinig publiek muv paar kampioenschap wedstrijdjes dus lekker doen, zonder publiek zal het wel worden.

  9. partijtje

    Wij zijn verder van huis met een eventuele tweede totale lock down. Dus waarom nu het risico nemen om binnen te gaan hockeyen. De risico's bij het buiten hockeyen zijn veel kleiner en zorgen ervoor dat er meer leden kunnen spelen. In de zaal spelen minder leden omdat de ruimte er eenvoudig niet is. Het is een selectief gezelschap dat indoor mag en kan hockeyen. De leden hebben ook de tweede helft van het afgelopen seizoen niet gespeeld. Organiseer in de regio's een leuke kleine competitie. Dan kan iedereen lekker hockeyen en dat is goed voor allemaal.

  10. rustaaagh

    @partijtje, Natuurlijk ben ik het er volledig mee eens dat we verder van huis zijn met een 2e lockdown. Maar wie zegt dat het spelen van zaalhockey ervoor zorgt dat er nog meer coronagevallen komen? Als experts/wetenschappers aangeven dat er door zaalsporten meer coronagevallen komen, dan lijkt het me goed gefundeerd om niet de zaal in te gaan. Overigens valt het inmiddels wel mee met de zaalruimte, in een paar districten is het nog lastig met zaalruimte. Met alle blaashallen die er inmiddels zijn en nog komen, wordt het zaaltekort snel opgevangen. In veel districten zaalhockeyen inmiddels dan ook bijna alle jeugdteams.

  11. j-koppenol

    In de eerdere reacties zitten een aantal goede ideeën. Voor de jeugd zoveel mogelijk het Zaalhockey door laten gaan voor alle niveaus. Je kan bijv wel de wedstrijden ruimer plannen om bezoekende spelers en toeschouwers van verenigingen zoveel mogelijk te scheiden. De extra capaciteit die je daarvoor nodig hebt creëer je door ten minste alle senioren breedteteams (alleen de standaardteams dus wel) geen zaalcompetitie aan te bieden. Daarvoor organiseer je buitencompetities, bijvoorbeeld regulier hockey op zondagen en hockey 5s op zaterdagen. Je kan hier echt heel creatief mee omgaan en tegelijk nieuwe formats proberen. uitbaters van sporthallen blij, clubs blij, spelers blij, ik zie echt geen probleem wat onoverkomelijk is...


Wat vind jij? Praat mee...