Upward G-hockeyers internationaal richting Special Olympics

Op 1, 2 en 3 juli 2016 zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2016 in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek. Maar liefst 2500 sporters met een verstandelijke beperking gaan de strijd aan met elkaar. Door dit aantal deelnemers worden dit de grootste Nationale Spelen in Nederland ooit! 

De afgelopen edities lag het aantal sporters rond de 2000, maar mede dankzij de toename van het aantal G-verenigingen in Nederland én 3 nieuwe sporten is dit aantal ruim overschreden. Bocce, basketbal en golf zijn nieuw op het programma. De Special Olympics worden uitermate serieus genomen door de deelnemers. Upward ging zelfs met 2 teams op voorbereidingstoernooi in het buitenland.

Barcelona

2 G-hockeyteams van Upward reisden naar Barcelona af om op zaterdag 30 april mee te doen aan een Spaans toernooi voor G-hockeyteams op de velden van Real Club de Polo. De Arnhemse sporters van G1 pakten direct te titel in de hoogste poule en versloegen onder andere de Catalaanse selectie. Team G2 verloor nipt in de finale van Paideia, de hockeytak van FC Barcelona, en werd dus 2e.

Op 25 en 26 juni speelde Upward G1 nog een toptoernooi in Essen, waar ook de nationale selecties van Spanje, België, Duitsland en Italië tegen elkaar strijden. Samen met G-hockeyers van Hudito, Zoetermeer, Almere, Fletiomare, Lochem, Uden, Leonidas en de Warande werd een nationale selectie gevormd en tegen de andere landen gespeeld. Oranje werd 3e.

Een goede voorbereiding voor het nationale toernooi, waar 302 G-hockeyers acte de présence geven!

Verder lezen

Hockey.nl is zondag ter plaatse voor een verslag van de Special Olympics. Lees alles over dit evenement op www.specialolympics.nl.


Wat vind jij? Praat mee...