Versoepelingen: senioren mogen weer wedstrijden tegen andere clubs spelen

Met de verdere versoepeling van de coronamaatregelen gaat ook de hockeywereld weer een stukje verder open. Vanaf zaterdag 26 juni mogen senioren weer (competitie)wedstrijden tegen teams van andere verenigingen spelen, maakte demissionair minister-president Mark Rutte vrijdagavond bekend. De KNHB is van plan een verkorte competitie aan te bieden om het seizoen 2020-2021 toch nog op een leuke manier af te sluiten. Daarnaast is per 26 juni publiek weer toegestaan, mits met onderling 1,5 meter afstand.

Onlangs hebben verenigingen bericht van de KNHB ontvangen om seniorenteams in te schrijven voor de korte competitie die wordt gespeeld op 4, 11 en 18 juli. Aanmelden hiervoor kan tot en met uiterlijk aanstaande zondag. Volgende week volgt het bericht of er genoeg aanmeldingen zijn en deze competitie definitief doorgaat.

Verenigingen kunnen zowel elftallen als Hockey7-teams inschrijven. De KNHB streeft ernaar dat er op verenigingen meerdere wedstrijden worden gespeeld zodat ook de gezelligheid rondom de wedstrijden gewaarborgd is. Zoals bekend speelt de jeugd inmiddels al in diverse competities, via de KNHB of via de verenigingen.

Protocol verantwoord sporten

In zijn algemeenheid geldt in heel Nederland per zaterdag 26 juni als belangrijkste maatregel de 1,5 meter. Alles wat per 26 juni kan met inachtneming van 1,5 meter mag dan weer zonder beperkingen, ook op hockeyverenigingen en andere sportcomplexen. Samen met de andere sportbonden en NOC*NSF brengt de KNHB de komende dagen in kaart wat deze versoepelingen specifiek betekenen voor het protocol verantwoord sporten en waar verenigingen, hockeyers en toeschouwers op moeten letten. Uiterlijk woensdag 23 juni kunnen de nieuwe richtlijnen worden verwacht.


Wat vind jij? Praat mee...