Veteranen Champions Trophy in R’dam na onhaalbaar WK Australië

HC Rotterdam is deze zomer gastheer van de Champions Trophy Masters, een toptoernooi voor veteranen‐landenteams. Het toernooi is een initiatief van de Dutch Hockey Masters, de overkoepelende organisatie van de Oranje veteranenselecties, en vindt plaats van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli. De Champions Trophy wordt mede georganiseerd omdat het WK Masters eerder dit jaar in Australië voor veel Europese nationale veteranenteams niet haalbaar was.

Naar verwachting nemen aan het toernooi meer dan 30 nationale dames en heren veteranenteams deel die zullen uitkomen in 8 verschillende leeftijdscategorieën. Onder de deelnemers zijn in ieder geval de 8 Oranje‐selecties. De Dutch Hockey Masters zijn momenteel druk met het samenstellen van 2 nieuwe selecties: dames en heren Oranje 35+.

WK Australië

Veel, vooral Europese, veteranenteams waren eerder dit jaar niet in de gelegenheid deel te nemen aan het WK Masters in Australië. Zo ook Nederland. Korstiaan van Kleef, voorzitter van de Dutch Hockey Masters, zei eerder al: ‘Het is natuurlijk ver en daardoor duur, maar het grootste probleem is dat het midden in onze competitie valt. Veel hockeyers willen dan niet weg, en we gaan daar ook niet naartoe met teams op halve sterkte.’

Krachten meten

De Champions Trophy biedt uitkomst, zo valt te lezen op de site van de Hockey Masters: ‘Zoals bekend is er besloten dit jaar niet mee te doen aan het WK in Australië. Toch wilden we dit jaar in ieder geval een groot toernooi organiseren waarbij alle Dutch Hockey Masters selecties tegen een aantal buitenlandse teams hun krachten zouden kunnen meten, het liefst op één locatie.’

Dat is HC Rotterdam geworden, dat 2 jaar geleden ook al de locatie was van het WK Masters. Daaraan deden toen 75 nationale teams mee uit meer dan 20 landen.


Wat vind jij? Praat mee...