Vijf manieren om je schoenen te drogen

De nazomerse dagen zijn voorbij. Het begint herfst te worden en dus regent het steeds vaker en meer. Dat zorgt voor natte schoenen. Hoe voorkom je dat je de volgende training of wedstrijd weer in die natte schoenen moet stappen? Hockey.nl licht vijf manieren toe om je schoenen te drogen. Tip: vergeet ze in ieder geval niet uit je tas te halen!

Herfst en hockey. Foto: Willem Vernes

1. Kranten

Een van de gemakkelijkste hulpmiddelen om je schoenen te drogen zijn kranten. Stop een aantal proppen krantenpapier in je doorweekte schoenen. De kranten nemen het vocht op en zorgen dat je schoenen dezelfde vorm houden. Voor je het weet kun je ze weer droog aan.

2. Zooltjes en veters

Zitten de zooltjes in de binnenkant van je schoenen los? Haal deze er dan vooral uit. Ook is het verstandig om je veters er uit te halen. Zo hebben je schoenen iets meer ruimte om te drogen.

3. Ventilator

Föhnen is slecht voor je schoenen, vanwege de hitte die een föhn afgeeft. Met een ventilator maak je gebruik van hetzelfde effect alleen dan zonder de kans op schade door de hitte. Ideaal dus om je schoenen mee te drogen. Zet je schoenen bijvoorbeeld tegen iets aan en zet de ventilator er voor.

4. Schoenendroger

Heb je wat geld over voor droge schoenen? Dan is wellicht de schoendroger nog een optie. Je hangt je schoenen in het rek en drogen maar. Super handig!

Foto: Willem Vernes

5. Droog lopen

Soms zit er gewoon niks anders op. Je schoenen zijn nog nat en je moet ze toch echt aan. De enige manier is dan nog om ze droog te lopen. Een tip: neem droge sokken mee zodat je halverwege kunt wisselen.


6 Reacties

 1. circlestorm69

  Ik heb een paar weken zo’n apparaat van Shoe Fresh aangeschaft. Het reinigt je schoenen eerst 5 minuten dmv ozon en daarna gaat het droogprogramma aan. In een half uur heb je weer droge en nauwelijks stinkende schoenen. Niet goedkoop (€99,95) maar ideaal als je een gezin hebt waar veel gesport wordt. Je kan er ook helmen, handschoenen en scheenbeschermers op zetten!

  1. circlestorm69

   *paar weken geleden

  2. pabana

   Zie ook reactie bij harry_knak, werkt prima. Of het ozon deel nou echt werkt weet ik niet maar als je wil kun je instellen naar eigen voorkeur zoals bijvoorbeeld 30 minuten drogen. Vroeger had oudste zoon 2 paar schoenen om na training op vrijdagavond droge schoenen te hebben voor wedstrijd dag erna. Nu gewoon de Shoe Fresh.

 2. harry_knak

  Is echt een waardeloos aparaat. Heb ik ook gekocht, stelt niks voor. Beter om gewoon met kranten te doen. Blijft de vorm er ook mooi in!

  1. pabana

   Sorry Harry, ben het niet met je eens. Apparaat werkt prima. Mijn oudste zoon is keeper en heeft 4-5 keer per week training op soms zeer natte velden. Voor zijn keepersbroek, body, tok en elleboogbeschermers gebruik ik de Rocket en voor de schoenen van het hele gezin de shoe fresh. Het drogen in 20 minuten werkt uitstekend. Indien nodig doe je nog een keer 20 minuten.

 3. PhilipStrolenberg

  Wat is de Rocket? Ik zou namelijk ook graag die keepersoutfit iets minder geurig kunnen houden....


Wat vind jij? Praat mee...