Waarom carbon? Xan en Mink geven masterclass!

Sticks van carbon zijn niet meer weg te denken van het hockeyveld, maar wat is carbon eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen van het spelen met carbon en welk percentage is voor jou nou geschikt? Internationals Xan de Waard en Mink van der Weerden schieten te hulp, geven je een ‘spoedcursus carbon’ en vertellen over hun ervaringen met het spelen ermee! 

Start de video!


14 Reacties

 1. waltertekloese

  Leuk stuk over Carbon maar praatje is met name voor top hockey. Breedte hockeyers die lekker willen ballen komen vaak niet verder dan 70% als gevorderde A speler of senior. De jongere spelers lekker met 40-50% laten spellen voor meer controle en bal gevoel. Vanaf de D met 10-30% beginnen. Verhaal van power klopt helemaal maar aller belangrijjkste is dat de stick goed voelt en de speler de juiste klik ervaart.

 2. boni12

  Helaas toch ook gewoon ordinaire reclame voor Adidassticks. 😥

  1. opleidenkey

   Ach, zie het zo; hockey.nl = KNHB en Adidas is sponsor. Het hockey heeft al niet teveel geld, en dit is nu eenmaal hoe het werkt. Anders geen hockey.nl of app of... noem maar op (bijvoorbeeld grotere bijdrage van clubs per speler aan de KNHB en dus contributie omhoog). En je kunt er gewoon algemene informatie uithalen en toepassen op andere sticks. Ik ga me pas zorgen maken als er stukjes komen van bijvoorbeeld Volvo waarom hockeyers beter met hun auto kunnen rijden dan in andere auto’s...🤪

 3. harald-van-horn

  Holy mack. Wat een spam. Dat hockey.nl zich hiervoor leent... Morgen op hockey.nl : “Jonas de Geus en Caia van Maasakker leggen uit waarom de rubberen noppen van Adidas de beste grip op een waterveld hebben” ... :-)

  1. Eelco Houwink

   Ik wil weten waarom Jonas de Geus en Frederique Matla Volvo rijden. Of willen ze dat niet maar krijgen ze die als enige voorgschoteld ?

 4. lize

  mischien toch iets minder carbon om je gevoel terug te krijgen i.p.v pure kracht ;>

 5. jobe

  Carbon is alleen voor diegenen die verschrikkelijk hard kunnen slaan en geen zin hebben in 6 sticks per jaar. Voor de rest is het enkel om schandalig veel geld te verdienen aan onwetende spelers of spelertjes!

 6. arnoldS

  Er is 1 gigantisch nadeel van Carbon en ik lees het NERGENS! In de koudere dagen (en dat zijn er helaas veel) is dat Carbon mega stijf wordt. Hierdoor trilt alles door en is het zijn flexibiliteit in de stick kwijt. Wat dus ook betekent dat er geen schok absorptie is tijdens het slaan.

 7. stekel

  Ook hockey.nl heeft uiteraard adverteerders nodig. Maar zou het niet zuiverder zijn om naar de lezers toe dat gewoon eerlijk kenbaar te maken. Dan voelt de lezer/kijker zich ook serieus genomen ipv een slemiel. Scheelt vast ook een hoop (terecht) commentaar.

 8. conegut

  Een heel vreemde manier van adverteren. De marketing afdeling van Adidas of distributeur van hun hockey afdeling schiet hier duidelijk te kort. Dit ziet er nogal slecht uit, misschien eens echte advertenties toelaten in de app. Scheelt dit soort nep berichten die we zien als advertorials of was het nou andersom?!

 9. stekel

  Wat Adidas doet is hun zorg. Hockey.nl denk dat de lezers hier dit soort reclame niet ziet...weet niet wat erger is

 10. Het Muurtje

  Er gaat een stukje op een ander social network de ronde dat inkoop per 10% Carbon 3€ kost.. reken uit je winst met 100% Carbon en sticks van 400€.. even cashen voor de advertentie!

 11. coach-devries

  Dat is natuurlijk absolute onzin. Carbon is vrij prijzig, maar goed.. hep op feesboek gestaan.. Don't get me wrong, je hockeystick gaat heus een paar keer over de kop (en waarom niet? met een nieuwe tv of voetbalschoenen niet anders..?) maar met alle kosten die nodig zijn om de stick bij jouw in je handen te bezorgen (sponsoring, marketing, design, garantie, vervoer, productie, detailhandel, bedrijfsvoering) is dit toch de normaalste zaak van de wereld?

 12. stekel

  kostprijs van een stick ligt op paar 10-tjes max. dus geld verdienen is een understatement


Wat vind jij? Praat mee...