Wat kun je als sporter/sportliefhebber het beste stemmen?

Het is natuurlijk altijd slim om de stemwijzer in te vullen en de partijprogramma’s te lezen, maar als fanatieke sporter en/of sportliefhebber is het ook handig om te weten wat de standpunten van de Nederlandse partijen zijn op het gebied van sport. NOS op 3 zette ze op een rijtje. 

PvdA en D66 willen topsporters bijvoorbeeld zowel tijdens hun sportcarrière als hun maatschappelijke carrière financieel ondersteunen. Daarnaast wil de PvdA ook investeren in sportinnovatie.

Als tophockeyer moet je het niet hebben van de SGP, maar als breedtehockeyer juist weer wel: de partij wil het geld voor topsport in de breedtesport investeren. Wil je meer innovatie in de sport, dan is het niet aan te raden op de PVV te stemmen. Die partij wil überhaupt geen geld steken in innovatie.

D66 en de VVD vinden het belangrijk om grote sportevenementen, zoals dit jaar het EK Hockey in Amsterdam, in Nederland te organiseren. D66 wil zelfs de kandidatuur voor de Olympische Spelen 2028 nieuw leven inblazen. Bekijk de standpunten in de volgende video:


Wat vind jij? Praat mee...