‘We hopen op nog meer donkere jongens in het hockey’

De twee talenten Marlon Landbrug (Pinoké) en Terrance Pieters (Almere) met een Surinaamse achtergrond zijn neven en speelden zondag in het Amsterdamse Bos tegen elkaar. Het duo praat voor de camera van hockey.nl over hun wens op nog meer donkere spelers in de ‘witte’ hockeywereld.

Vooropgesteld: ze voelen zich absoluut geaccepteerd in het hockey. Anders waren ze ook niet zo ver gekomen. Terrance Pieters (20) speelde in december met Jong Oranje het WK in India en maakt nu onderdeel uit van de trainingsgroep van het Nederlands Elftal. Hij promoveerde afgelopen seizoen met Almere naar de Hoofdklasse. Marlon Landbrug (19) is een talent bij Pinoké.

Ze benoemen elkaars sterke en zwakke punten, vertellen over hun hoop op nog veel meer donkere spelers in het hockey en of ze zichzelf zien als een rolmodel. ‘Ik heb niet het idee dat ik anders behandeld word omdat ik donker ben. Iedereen mag me. Het voelt niet anders’, zegt Landbrug. ‘De feiten zeggen dat er weinig donkere jongens in het hockey zijn. Ik weet niet hoe we dat moeten verbeteren, maar ik zou me er wel voor willen inzetten’, vertelt Pieters.


1 Reactie

  1. smitsdenhaag

    O


Wat vind jij? Praat mee...