Welke van de tien typische hockeyers ben jij na de feestdagen?

De drukke decembermaand vol kerstdiners, oliebollen en (kinder)champagne is voorbij. Ben jij het type dat ondertussen is blijven door trainen of heb je geen seconde aan je stick, bal of conditie gedacht? Zeg eens eerlijk: welke van de onderstaande types ben jij? En herken je ploeggenoten?

1. De doorzetter

Feestdagen? Allemaal leuk en aardig, maar hockey blijft voor jou het belangrijkst. Je hebt het kerstdiner er de volgende dag meteen af gesport en hebt sindsdien nog geen seconde rust gehad. Het liefst wil je dat je teamgenoten met jou meedoen als je tien kilometer gaat hardlopen, zodat jullie in de tweede seizoenshelft allemaal fit zijn.

Eric Verboom - Eerste training Den Bosch na winterstop

Winterstoptraining Den Bosch.

2. De levensgenieter

Eten, drinken, nog meer eten, nog meer drinken. Je bent een paar kilo aangekomen, maar wat maakt het uit? Er wordt nu toch niet gehockeyd. Wat extra kilo’s komen er simpelweg toch bij als je niet sport. Je vindt het heerlijk om even niet naar hockey om te kijken, maar gewoon te genieten van al het lekkers. Trainen komt ergens in februari wel weer.

3. De ‘ik-neem-te-veel-hooi-op-mijn-vork-hockeyer’

Je hebt zoveel goede voornemens bedacht dat het je allemaal iets te veel wordt. Je bent na 1 januari elke dag in de sportschool te vinden. In het begin lijkt dit goed te gaan, maar uiteindelijk loop je blessures op, waardoor je het begin van de tweede seizoenshelft (weer) moet missen.

4. De zaalhockeyer

In de kerstvakantie zijn er veel zaaltoernooien. Jij hebt ongeveer overal aan meegedaan. Zeker in de kerstvakantie, wanneer je vrij hebt, ben je niet uit de zaal weg te slaan. Heerlijk!

Mila Muyselaar met Klaartje Mientjes tijdens een zaalhockeywedstrijd in de Hoofdklasse. Foto: Koen Suyk

5. Het ‘zelfs-met-oud-en-nieuw-denk-ik-alleen-maar-aan-hockey-type’

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Je zit vol vertrouwen dat jullie team dit jaar opeens wél goed gaat presteren en wenst je teamgenoten via WhatsApp dan ook gelukkig nieuwjaar met de tekst: ‘Gelukkig nieuwjaar, dit jaar worden we kampioen!’

6. Het ‘ik-kan-in-2019-alles-type’

Alle goede voornemens zijn naar je hoofd gestegen. Jij verwacht dat je in 2019 ineens een stuk beter kunt hockeyen. ‘Nee jongens, laat mij die corner voortaan maar nemen.’ Je voelt opeens dat je dit jaar de mooiste acties en doelpunten gaat maken.

Sleeppush tijdens een strafcorner.

7. De luilak

Jij hebt je totaal niet beziggehouden met hockey. Het is toch nog geen maart? De tweede seizoenshelft op het veld duurt nog even, maar inmiddels is er stof op je stick komen te staan. Na de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop heb jij je hockeyspullen niet meer aangeraakt. Voorlopig blijft dat ook nog even zo.

8. De 1 januari-sporter

In december denk je nog even niet aan hockey. Net voor Oudjaarsdag begin jij met het opstellen van je goede voornemens voor 2019. Fit worden ontbreekt niet op dat lijstje. Jij begint vol goede moed vanaf 1 januari om met een perfecte conditie de tweede seizoenshelft te starten. Trainen, trainen en nog eens trainen. Tot 4 januari. Dan vind je het wel weer mooi geweest.

9. Lid van een hockeyfamilie

Jij vindt kerst geweldig! De hele familie komt op bezoek en wat een geluk dat zij ook allemaal hockeyen. Jij bent lid van een echte hockeyfamilie. Broertjes, zussen, neven, nichtjes, ooms en tantes, iedereen hockeyt. Zo kunnen jullie mooi met elkaar het veld op zodat er daarna met een gerust hart gegeten kan worden.

10. Ik ben toch zo weer fit

Trainen tijdens de winterstop. Jij heb het echt niet nodig. Via de app zie je jouw teamgenoten al op 2 januari weer shuttles lopen, maar jij vraagt je echt af: waarom? Eind februari pak je de stick weer uit de hoek. De eerste training heb je het nog even lastig, maar als er daarna shuttles moeten worden gelopen, ben je als een van de eersten binnen. Oneerlijk voor je ploeggenoten, maar jij kunt er ook niks aan doen dat je zo gemakkelijk weer in conditie bent.

 

TIPS weer fit op het veld

Heb jij hulp nodig om weer fit op het veld te komen? Bekijk dan onze serie oefeningen die we samen met verzekeraar ONVZ eerder samenstelden. Hieronder de oefeningen van Week 1.

 

 


2 Reacties

  1. lisahockey200

    10😳

  2. louise

    Luilak en ik doe geen zaal Hocky normaal train ik 2x in de week soms 4 keer


Wat vind jij? Praat mee...