Wie weet hockeyen we binnenkort ook op Ameland

Een hockeyvereniging op Ameland, dat ziet deze groep kinderen wel zitten. Maar zo ver is het helaas nog niet. Deze dertien kinderen hockeyen wekelijks in de zaal of op het grasveldje naast de basisschool. Een eigen hockeyveld zit er nog niet in, laat staan een eigen vereniging. Maar daar dromen ze wel van.

Een keer eerder trok deze groep naar het vasteland. Toen trainden ze op bezoek bij Leeuwarden voor het eerst op echt kunstgras. Vandaag ging hun reis naar GHBS, waar de allereerste wedstrijd ooit voor ‘Hockey Ameland’ op het programma stond. Wij gingen met ze mee.

Een enkele reis van meer dan twee uur, met de boot en met de bus. Dat hebben ze stuk voor stuk over voor een ‘echt’ potje hockey. Een grote glimlach verscheen dan ook toen de tien- en elfjarigen het veld bij GHBS betraden. De groep van elf meisjes en twee jongens speelden nog nooit een echte wedstrijd, maar de Groningse vereniging hielp daarbij. Op een half veld werd er gestreden, maar helaas verloren. Maar dat maakt ze niet uit. De eerste wedstrijd is een feit.

Bekijk de complete video! 


4 Reacties

 1. hockey69

  Mooi om te zien hoeveel plezier ze hebben, en wat ze er voor over hebben. En als er genoeg animo is op Ameland om een vereniging te starten, dan krijgen ze hopelijk snel een eigen kunstgrasveld. Weet niet of het mogelijk is maar het zou leuk voor ze zijn als ze het komende zaalhockey seizoen in de competitie mee kunnen spelen. In ieder geval lekker blijven hockeyen en houd die glimlach allemaal.

 2. hockeyopameland

  Misschien is er in Friesland een club die een oefenwedstrijd tegen deze kids willen spelen. Zouden ze superleuk vinden

 3. Michiel_14

  Wat leuk om het dan terug te zien, zag het ook al op de club zelf. Van mij mogen ze vaker bij ons op de club spelen. Ik hoop dat ze een veld krijgen en een clubhuis. Zodat ze op Ameland ook kunnen spelen

 4. erik-beenen

  geweldig als op 1 van de eilanden een club kan worden gevestigd. Veel meer toegevoegde waarde voor het hockey dan een randstad club toevoegen.


Wat vind jij? Praat mee...