Winteravondhockey: Glühwein en warme chocolademelk

Waarom niet lekker buiten hockeyen als het kwik niet onder 0 duikt en er toch geen sneeuw ligt? Precies! Er zijn altijd al teams die op eigen initiatief lekker doorballen op een doordeweekse winteravond. Maar nu grijpen clubs deze periode van het jaar ook aan om een potje ‘mixhockey op het veld’ te stimuleren, onder de noemer, hoe kan het ook anders: Winteravondhockey.

Het idee is hetzelfde als zomeravondhockey, alleen dan in de winter: instuifhockey, partijvorm, gemengde teams, voor leden én niet-leden en … gezelligheid. Hockeyclub Rotterdam is één van de clubs die deze extra kans op sportiviteit en reuring op de club aangrijpt om het professioneel aan te pakken. Zo is er al een winteravondhockey.nl, een Facebook-pagina en een poster met de aankondiging  van de 3 winterhockey-avonden, in januari en februari.

Winteravondhockey Rotterdam

Korte winterstop

Caroline van Barendregt, bestuurslid senioren van Rotterdam: ‘Afgelopen zomer organiseerden we de 10e editie van Zomeravondhockey en de laatste avond was het thema ‘kerstfeest’. Iedereen liep met kerstmutsen op en een sneeuwmachine zorgde voor winterse sferen. Dat bracht me op het idee om het concept Zomeravondhockey in de winter te organiseren. In de winter is tenslotte lang niet iedereen klaar met het spelletje en de gezelligheid van hockey. Met Winteravondhockey willen we een evenement neerzetten dat ervoor zorgt dat de winterstop niet zo lang duurt.’

Duitse kreten

Net als Rotterdam (Jetzt geht’s los) kondigt HBR uit Berkel en Rodenrijs hun winteravondhockey aan met Duitse kreten als ‘Spezielle Edition’ en ‘Glühwein und Holländischen Oliebollen’ om een wintersportsfeer naar het hockey te brengen. Want voor dit fenomeen is het natuurlijk wel wenselijk dat het niet te koud wordt. ‘Dan maar in de aankleding’ zal de gedachte zijn.

Winteravondhockey HBR

Onmisbare ingrediënten

Ook clubs als Roden, Catwyck, Union, Scoop en Den Bosch bieden winteravondhockey aan. En overal is het idee hetzelfde, met kleine nuanceverschillen. Zo doen bij Roden en Catwyck ook junioren mee, en laat Den Bosch op de website weten dat het gaat om partijtjes van 6 tegen 6. En in de meeste gevallen zijn 2 ingrediënten onmisbaar voor het Winteravondhockey: Glühwein en warme chocolademelk.


Wat vind jij? Praat mee...