WK 5s: Oranje Heren starten met zeges op Polen en Pakistan

De Oranje Heren zijn het WK hockey5s goed begonnen. De ploeg van bondscoach Gerold Hoeben speelde zondag tijdens de openingsdag twee wedstrijden, waarin twee keer werd gewonnen. Polen werd in de ochtend met 6-3 verslagen, Pakistan volgde in de middag met 5-3.

Oranje kende een lekkere start op de vroege ochtend. Al na twee minuten zette Yannick van der Drift Nederland op 1-0. De speler van het Spaanse Real Club de Polo gaat hierdoor de boeken in als de maker van de allereerste goal op een WK hockey5s.

Van der Drift scoorde in de eerste helft nog een keer waardoor hij de stand naar 3-0 tilde nadat Sander de Wijn de score al had verdubbeld via een challenge goal. Nog voor rust maakte Sheldon Schouten er 4-0 van. Dat was niet de ruststand want de Polen deden iets terug via een challenge goal van Jakub Holosyniuk.

Lucas Middendorp aan de bal voor Oranje tegen Polen tijdens het WK hockey5s in Oman. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Polen scoorde na rust opnieuw, maar kon Oranje verder geen pijn doen. Nederland liep via treffers van Alexander Schop en een tweede goal van De Wijn, andermaal uit een challenge, naar 6-2. Dat de Polen in het slot nog een keer scoorde had slechts statistische waarde.

Ook winst tegen Pakistan

Tegen Pakistan had Oranje het een stuk lastiger. De Aziaten die hun eerste wedstrijd met 11-5 hadden gewonnen van Nigeria namen tot twee keer toe de leiding. Mede dankzij drie doelpunten van Schop trok Oranje ook het tweede WK-duel naar zich toe. De andere Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Van der Drift (challenge goal) en Lucas Middendorp.

Oranje speelt maandagochtend (06.40 uur Nederlandse tijd) de derde en laatste poulewedstrijd tegen het nog puntloze Nigeria. De kwartfinales van het WK hockey5s staan dinsdag op het programma.

Sander de Wijn benut een challenge goal tegen Polen tijdens het WK hockey5s in Oman. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek