WK 5s: Oranje Heren winnen ook laatste pouleduel

De Oranje Heren hebben de poulefase van het WK hockey5s met een perfecte score afgesloten. Na zeges op Polen (6-3) en Pakistan (5-3) werd maandagochtend Nigeria in het derde en laatste poulewedstrijd verslagen: 8-6.

Oranje kende een prima start van de wedstrijd. De ploeg schoot uit de spreekwoordelijke startblokken en na zes minuten prijkte een tussenstand van 4-0 op het bord via treffers van Lucas Middendorp, Yannick van der Drift, Pepijn Reyenga en Alexander Schop.

Maar nog voor rust trok Nigeria, dat de twee voorgaande groepsduels had verloren, de stand gelijk dankzij onder meer twee doelpunten van Dennis Solomon.

Aanvoerder Imre Vos aan de bal tijdens de derde en laatste poulewedstrijd tegen Nigeria op het WK hockey5s in Oman. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

Oranje maakt na pauze het verschil

Na de pauze zette Jamie van Aart Oranje opnieuw op voorsprong en vervolgens maakte Nigeria weer gelijk. Een minuut later zette Reyenga de Nederlandse ploeg op 6-5 waarna Oranje via opnieuw Van Aart en een challenge goal van Sander de Wijn uitliep naar 8-5. Vlak voor het eindsignaal scoorde Nigeria nog tegen voor een 8-6 eindstand.

Door de derde zege eindigde Nederland als groepswinnaar voor Polen, dat Pakistan versloeg. De Aziaten werden derde voor de puntloze hekkensluiter van de poule, Nigeria.

In de kwartfinale treffen de mannen van bondscoach Gerold Hoeben India, dat in Poule B als tweede eindigde achter Egypte. Die wedstrijd wordt morgen (dinsdag) gespeeld om 05.00 uur Nederlandse tijd.

James Samaila van Nigeria probeert het schot van Pepijn Reyenga te blokken tijdens het WK hockey5s in Oman. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo