WK hockey5s: titel Oranje Heren na winst op Maleisië

In navolging van de Oranje Dames hebben ook de Oranje Heren de wereldtitel hockey5s gewonnen. In de finale werd woensdag Maleisië in het Omaanse Muscat met 5-2 verslagen.

Onder de klanken van ‘We are the champions’ vierden de Oranje Heren in de invallende Arabische nacht de wereldtitel. Omringd door vuurwerk en dwarrelende papiersnippers hield aanvoerder Imre Vos de wereldbeker omhoog. De handen van zijn teamgenoten gingen de lucht in. Op ieders gezicht stond een glimlach gebeiteld. De glimlach bij keeper Joey van Walstijn was het grootst. Hij werd uitgeroepen tot beste keeper van het WK.

Oranje kende een prima start van de finale in een niet uitverkocht huis. Al na veertig seconden werd gefloten voor een overtreding van Maleisië, waaruit een challenge volgde. Yannick van der Drift zette zich achter de bal en scoorde uit een draai.

Snelle gelijkmaker

Die voorsprong bleef niet lang op het bord staan. Maleisië had direct een antwoord klaar. Nadat de bal was terugkomen van de boarding op de achterlijn dacht de Maleisische aanvoerder Akhimullah Anuar niet na en haalde meteen uit. Keeper Koene Schaper had geen antwoord op het verwoestende schot: 1-1.

Lucas Middendorp aan de bal tijdens de finale van het WK hockey5s in Oman tegen Maleisië. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

Nadat Nederland wat kleine kansjes had gekregen via Van der Drift en Jamie van Aart haalde Pepijn Reyenga uit vanaf de rechterkant. In de korte hoek verraste hij met zijn schot de Maleisische keeper Shahrul Saupi.

Na een goede actie van Lucas Middendorp die zijn directe tegenstander in de luren legde, tipte Van der Drift de 3-1 binnen. Daarbij werd hij in het gezicht geraakt door een Maleisische stick. Met een grote pleister op de kin speelde de aanvaller Real Club de Polo de wedstrijd uit.

Na de pauze

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Maleisië verkleinde de marge naar een doelpunt. Keeper Van Walstijn, die na de pauze Schaper verving onder de lat, had geen antwoord op het afstandschot van Muhammad Omar.

Keeper Joey van Walstijn werd verkozen tot de beste keeper van het WK hockey5s in Oman. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

Maleisië kreeg daarna goede kansen op de gelijkmaker. In een counter kon Anuar alleen af op Van Walstijn, maar de keeper van HDM voorkwam een treffer. Vlak daarna raakte diezelfde Anuar nog de paal.

De 3-3 viel niet. Het was juist Oranje dat scoorde. Na een overtreding op Middendorp mocht Sander de Wijn opnieuw aanleggen voor een challenge. De verdediger van Kampong maakte geen fout en zette de 4-2 op het bord. Het was zijn achtste treffer uit een challenge.

Nadat Van der Drift net naast had geschoten, besliste Jamie van Aart de finale door de 5-2 aan te tekenen. Daarmee pakte Oranje na de Europese titel ook het wereldgoud in de hockey5s.

Sander de Wijn haalt uit in de finale van het WK hockey5s in Oman tegen Maleisië. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo


2 Reacties

  1. Olivier_Hols

    ziek

  2. Mark Bouwman

    Leuk spel, lijkt me ook inspirerender voor junioren in plaats van sommige saaie trainingen door de week. Meegaan met de tijd.


Wat vind jij? Praat mee...