YES! Competitie voor jeugd, trainingspotjes 27+, EK met publiek

YES! Het einde van de lockdown in Nederland, zoals Rutte het vrijdagavond noemde, betekent ook goed nieuws voor de hockeysport. Vanaf 5 juni mogen jeugdteams weer competitie spelen, kunnen ook de hockeyers van boven de 27 jaar trainingspotjes op de club afwerken en is publiek bij het Europees Kampioenschap toegestaan. Ook het biertje na de training is weer mogelijk.

Aan al die versoepelingen zitten wel voorwaarden, maar KNHB-directeur Erik Gerritsen spreekt van ‘een mooie dag voor de hockeysport’.

‘Maandenlang hebben we ons, samen met NOC*NSF en andere sportbonden, sterk gemaakt voor deze heropening van de sport. In onze ogen kan en kon het sporten in de buitenlucht al veilig. We zijn blij dat we nu het punt hebben bereikt dat we ook in de hockeysport een stap terug naar normaal kunnen zetten. Daar zijn we met z’n allen enorm aan toe. We zijn er nog niet, maar ik wil alle vrijwilligers bij de clubs een enorm compliment maken voor hun inzet.’

Mooie dag voor de hockeysport. Erik Gerritsen, directeur KNHB

De KNHB liet de verenigingen in een brief deze week al weten zich te willen inspannen om competitiewedstrijden voor de jeugd te organiseren. Bij voldoende animo worden regionale minicompetities opgezet, waarbij de jeugdteams op 12, 19 en 26 juni een wedstrijd spelen tegen een team van een andere club. De afgelopen maanden mochten de jeugdteams alleen onderling op de vereniging wedstrijden afwerken.

Veel animo minicompetitie

Uit een eerste inventarisatie van de bond blijkt dat tweederde van de verenigingen die hebben gereageerd hun jeugdteams opgeven. De verenigingen hebben nog tot en met maandag 31 mei om teams aan te melden bij de bond. De KNHB is blij met het enthousiasme bij de clubs. ‘Hoe mooi zou het zijn dat we de jeugd toch nog drie rondjes competitie kunnen laten spelen’, zei Leon Rutten, Manager Competitiezaken en Arbitrage. Publiek is niet toegestaan. De KNHB komt volgende week met meer informatie, bijvoorbeeld over rijouders.

Foto: Stefan Legemaate

De KNHB is ook enthousiast over de versoepeling van de senioren van 27 jaar en ouder. Het was Gerritsen al langer een doorn in het oog dat zij alleen op 1,5 meter mogen trainen. Vanaf 5 juni is het nu voor alle senioren toegestaan om op de trainingen weer duels aan te gaan en onderling op de club wedstrijden te spelen. Publiek is ook daarbij niet toegestaan.

Wel mogen het terras en het clubhuis open. Over de precieze restricties die op de club gaan gelden, zoals bijvoorbeeld looproutes en dergelijke, volgt ook nadere info, zo laat de KNHB weten.

EK met publiek

Goed nieuws was er vrijdagavond ook voor alle mensen die een kaartje hebben gekocht voor het EK, dat van 4 t/m 13 juni in het Wagener Stadion wordt gehouden. Onder de voorwaarde ’testen voor toegang’ is daar ook publiek toegestaan. Binnen het stadion geldt wel de 1,5 meter afstand. De capaciteit in het stadion is hierdoor beperkt. Er zijn nog kaarten te koop via de EK-site.

De KNHB laat weten dat tickethouders zaterdag 29 mei worden geïnformeerd over de voorwaarden en een uitleg over het testen voor toegang.

Volle bak wordt het niet bij het EK, maar er zijn wel toeschouwers toegestaan in het Wagener Stadion. Foto: Willem Vernes


2 Reacties

  1. tiemezegelink

    Jaja🙌🏻😁

  2. adrievandeparel

    Leuk dat we volgende week zaterdag bij NEDERLAND-Ierland kunnen zijn. Mijn enthousiasme werd vanochtend na de mail van de KNHB (toegestuurd aan diegenen die kaarten hebben besteld en betaald) enorm getemperd. We kunnen de kaarten vanaf dinsdag 1 juni uitprinten maar binnen 40 uur voor aanvang wedstrijd moet iedereen een snel test ondergaan. Ik heb direkt gekeken waar en na invullen van wedstrijd zaterdag om 12 uur kreeg ik mededeling testen kan voor jullie in Breda of Ahoy Rotterdam of Ridderkerk(van der Valk) op donderdag of vrijdag. Dat zou dus een vrije dag en 200 km. extra rijden betekenen. Daarna het tijdstip 12 uur veranderd in 16.30 uur (begin Nederland-Ierland) en toen kwam tevoorschijn dat de snel test ook zaterdagochtend 5 juni kan, dus op de weg naar Amstelveen. Alleen een oponthoud van wellicht 3 kwartier. Hopelijk gaat het goed met het ontvangen van de snel test (negatief) via de telefoon zodat we probleemloos het stadion in kunnen.


Wat vind jij? Praat mee...