Zuid-Afrikaans schoolhockeyteam bezoekt Nederland

Jongens D1 van Kenridge Primary School uit Kaapstad was laaiend enthousiast over hun ‘hockeystage’ tijdens een 10-daagse rondreis door Nederland. Afgelopen vrijdag trainden de jongens op het Bubi Lentze Veld (één van de voormalige velden van het WK 2014) van hockeyclub HDS in Madestein. De training werd verzorgd door Bloemendaal- en Jong Oranjespeler Jasper Brinkman. Voor de 15 jongens en hun 5 begeleiders was het een prachtige ervaring: in Zuid-Afrika beschikken ze nauwelijks over kunstgrasvelden en wordt alleen in schoolverband gehockeyd.

Oranje-shirt en Haagse Notentaart

Na de training op HDS genoten de spelers van de bekende Haagse notentaart met slagroom. Brinkman verlootte een Oranje-shirt en zette handtekeningen op de shirts van alle gasten. De tour van de Zuid-Afrikaanse hockeyers ging verder langs een aantal Haagse clubs en de velden van onder andere Bloemendaal, waar ze nog een wedstrijd meepakten. Het team was vol bewondering over het niveau van het hockey in Nederland.

Missie geslaagd

Volgens het schoolhoofd van Kenridge Primary School, Sandy Smith, is de missie ‘kennismaken met Nederland en het hockey in de Lage Landen en internationale ervaring opdoen ‘geslaagd. ‘We komen zeker terug,’ beloofde zij.


Wat vind jij? Praat mee...