Indiërs voor trainingsstage naar derdeklasser Noordwijk

Op hockeyclub Noordwijk lopen sinds kort 4 hockeyers uit India rond. Op initiatief van de club en het project ‘One Million Hockey Legs’ doen zij een trainingsstage op de club uit Zuid-Holland. Ze doen zo ervaring op met het Nederlandse hockey-systeem. Noordwijk kan op haar beurt een hoop leren van de technisch sterke Indiërs.

Dames Supriya Gangurde en Sneha Pawar en heren Gagandeep Singh en Avtar Singh zijn met zijn vieren naar Noordwijk afgereisd. Op de club gaan ze meedraaien met trainingen, coachen en meespelen in een dames- of herenteam. Het is de bedoeling dat ze deze ervaringen in India weer doorgeven.

Technisch sterk

Maar Noordwijk, wiens Dames 1 uitkomt in de tweede klasse en Heren 1 in de derde klasse, kan qua hockey ook veel leren van de technisch sterk onderlegde Indiërs, die allemaal hoog hockeyen. Zo speelden beide heren in de Hockey India League en zat Pawar in de voorselectie van het nationale team. De Noordwijkse hockeyclub ziet de uitwisseling als een unieke ervaring. ‘Hoe bijzonder is het om met een internationale trainer je skills te verbeteren?’

Burgemeester verwelkomt Indiërs

In de winterstop gaan de 4 terug naar India, om vervolgens voor 3 maanden terug te komen voor de tweede seizoenshelft. Afgelopen week zijn ze welkom geheten door de gemeente Noordwijk en ontvangen door Burgemeester Jan Rijpstra en Wethouder Gerben van Duin (foto).

One Million Hockey Legs

One Million Hockey Legs (1MHL) is een project in India en Nederland, waarin wordt gewerkt aan het versterken van het Indische hockey in aanloop naar de wereldkampioenschappen hockey in India in 2018. Daarnaast heeft 1MHL ook het doel de zakelijke betrekkingen tussen Nederland en India aan te halen.


Wat vind jij? Praat mee...