4 maanden later: strafbal DDHC gaat erin, tv is erbij

Aan het verhaal van de uitgestelde strafbal is na 4 maanden een einde gekomen. Of het een happy end is? Voor DDHC wel. Voor de camera’s van Hart van Nederland en Omroep Brabant gaf strafbalnemer Hidde Trommelen voor het moment suprême eerlijk toe dat de spanning hoog opgelopen was. Keeper van De Dommel Thijs Bolschker gaf zichzelf 30% kans de strafbal te stoppen.

Voor diegene die het gemist hebben: in november nam de speler van DDHC een strafbal voordat het fluitsignaal had geklonken. Hij ging erin, maar de scheidsrechter besloot: uitbal voor thuisploeg De Dommel, die daardoor de wedstrijd met 5-4 won. Dachten ze. DDHC diende een protest in en mocht de strafbal zondag 6 maart overnemen. En zo geschiedde…

Doet ‘ie t of doet ie ’t niet?

Met de camera’s gericht op speler, bal en keeper, was de kans op herhaling van een foutief genomen strafbal zeer klein. De enige vraag was: doet ie ’t of doet ie ’t niet? Of stopt ie ‘m of stopt ‘ie m niet?

Door de aanwezige tv-ploegen kan heel Nederland meegenieten met dit historische moment in de 3e Klasse: de strafbal die – 4 maanden na dato – vlak over de uitgestoken handschoen van de keeper, alsnog invloog.

Bekijk hier het fragment van Hart van Nederland. Hieronder het item dat Omroep Brabant maakte.

 


Wat vind jij? Praat mee...