Wereldgoal Teun Hartgers is Auping Doelpunt van het Jaar

De schitterende liftende actie, slalom en doelpunt uit de lucht van Teun Hartgers is door jullie verkozen tot het Auping Doelpunt van het Jaar 2022-2023! Teun Hartgers, aanvaller van de mannen van Schiedam, sleepte met zijn wonderschone treffer net iets minder dan de helft van de bijna 8000 stemmen in de wacht. Gefeliciteerd!

Teun Hartgers maakte zijn beauty tegen DSHC. Schiedam won de eerste wedstrijd na de winterstop met 4-1 van de Delftsche studenten, maar de wondergoal van Hartgers was het hoogtepunt van de wedstrijd. De aanvaller van Schiedam nam de bal op de stippellijn, begon toen met zijn backhand aan een lift, slalomde de hele DSHC-verdediging voorbij en tikte de bal vanuit de lucht over de uitkomende goalie. Terwijl de aanvaller op zijn buik op de grond lag, verdween de bal over de doellijn.

De Schiedammer kroont zich met met zijn prachtige goal niet alleen tot maker van het Doelpunt van het Jaar, maar wint ook de hoofdprijs: een bed van Auping ter waarde van 2500 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

De officiële einduitslag van de verkiezing:

      1. Teun Hartgers – Schiedam H1 (40 procent van de stemmen)
      2. Mattijn Triezenberg – Ring Pass H1 (27 procent van de stemmen)
      3. Ize Bosch – GHBS MO12-1 (20 procent van de stemmen)
      4. Coco Thoonen – QZ MO18-1 (8 procent van de stemmen)
      5. Jasper Thijssen – Delta Venlo JO14-1 (5 procent van de stemmen)

Bekijk hieronder nog eens de vijf finalisten die internationals Thijs van Dam en Pien Sanders selecteerden voor de Doelpunt van het Jaar 2022/2023-verkiezing.


Wat vind jij? Praat mee...