Eerste Klasse (D): De Warande en Amstelveen fier aan kop

De Warande en Amstelveen blijven in de Eerste Klasse Dames de enige twee ploegen met de volle buit: achttien punten uit zes wedstrijden. De hockeysters van Schaerweijde hadden een zwaar weekend. Eerst zagen ze Phoenix in de derby van Zeist terugkomen  van een 2-0 achterstand. Daarna verloren ze ook nog de shoot-outs.

Poule A

Zoals te lezen op de eigen Facebook-post van Amstelveen, waren de ‘strijders’ van de hockeysters uit Amstelveen ook weer op dreef tegen Haarlem. Dankzij de 3-0 zege blijft Amstelveen fier de Eerste Klasse A aanvoeren. Haarlem daarentegen verzamelde na zes wedstrijden slechts 1 punt en staat laatste.

Deze #strijders zijn niet te stoppen!!! 3-0 winst tegen Haarlem 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼❌❌❌❌#lekkeeeeer #rustaaag #3punten #strijders

Geplaatst door Amstelveen Dames 1 op Zondag 15 oktober 2017

Poule B

In Poule B was het de burenruzie tussen de nummers 2 en 3 van de competitie – Schaerweijde en Phoenix – die het meest in het oog sprong. En zoals het een derby betaamt, werd het een spannend duel dat in een 2-2 gelijkspel eindigde. Zoals dat gaat in de Eerste Klasse stonden er schitterende shoot-outs gepland, die na de 2-2 door Phoenix werden gewonnen. Of, zoals op de website van Schaerweijde staat te lezen: ‘De gasten hadden kennelijk zoveel moraal opgedaan van de inhaalrace dat ze hier aan het langste eind trokken en één extra wedstrijdpunt mochten incasseren.’ 

Geplaatst door Schaerweijde Dames 1 op Zondag 15 oktober 2017

Poule C

Er kan er maar een de koning zijn in de poule en dat is De Warande uit Oosterhout. De vrolijke ploeg (zie onderstaande foto) uit Oosterhout won met 1-0 van Hopbel en blijft daarmee op een 100 procent score staan na zes wedstrijden. Maar…zondag volgt de belangrijke wedstrijd tegen nummer drie Eindhoven.

Opnieuw reden tot juichen 🙌🏼 de 3 punten gaan mee naar Oosterhout. De Dames van Hopbel worden met 0-1 verslagen in een…

Geplaatst door Warande Dames 1 op Zondag 15 oktober 2017

Poule D

Naarden tegen Gooische. Dat is een onderonsje Naarden tegen Bussum. En Naarden won deze derby in een bloedstollend duel met 4-3. Door de winst staat Naarden Dames 1 knap met Zwolle bovenaan in de Eerste Klasse. Naarden volgt op de derde plaats.

Zo dat voelt goed, in een ware thrilller hebben we met 4-3 van Gooische gewonnen! Daar moet op gedronken worden🤗!

Geplaatst door Naarden Dames 1 op Zondag 15 oktober 2017

 


Wat vind jij? Praat mee...